Flaş! Siyasileri kaçırmayı planlayan örgüte Kayseri'de operasyon...

DHKP-C'nin Türkiye çapında kaos çıkarmayı amaçlayan kaos planı yaptıkları ortaya çıktı... İstanbul merkezli aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 16 ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik jandarma ve polis tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda aranan 126 şüpheliden 79'u yakalandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Flaş! Siyasileri kaçırmayı planlayan örgüte Kayseri'de operasyon...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul merkezli olarak DHKP-C'ye yönelik jandarma ve polis tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda aranan 126 şüpheliden 79’u yakalandı. 

Gözaltına alınanlar arasında, eylem için silah eğitimi almış örgüt üyeleri ile “yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek” suçlarından aranan şüpheliler de bulunuyor. 

Edinilen bilgilere göre daha önce düzenlenen operasyonlarda ana arşivi ve yeni örgütsel faaliyetleri tümüyle deşifre olan terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda yeni delillere ulaşılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah saatlerinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 16 ilde geniş çaplı operasyon başlatmıştı. 

Örgüt adına faaliyet gösterdikleri ileri sürülen isimlerin de bulunduğu toplam 126 şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 20’si jandarma ekiplerince, 59’u polis tarafından olmak üzere 79 şüphelinin yakalandığı öğrenildi. 

Şüphelilere yönelik baskın yapılan adreslerdeki arama faaliyetlerinin devam ettiği operasyonlarda yeni ayrıntılara ulaşıldı. 

Buna göre, gözaltı kararı verilen ve yakalanan kişiler arasında eylem için silah eğitimi almış örgüt üyeleri ile “yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek” suçlarından aranan şüpheliler de bulunuyor. Ayrıca örgütün yurtdışı merkez komitesi ile şifreli yazışma yapmaktan dolayı daha önceki soruşturmalarda yer alan dijital verilerde adı geçen bazı isimlerin de yine bu operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. İçlerinde örgüte yakın avukatların ve DHKP/C’ye yakınlığıyla bilinen bir müzik grubundan isimlerin de olduğu şüpheliler ile ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığına götürülerek sorguya alındıkları aktarıldı. 

KAOS PLANI DEŞİFRE OLDU

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 126 şüpheliden 79'u yakalanırken, örgütün Türkiye çapındaki korkunç planı da deşifre oldu. Sansasyonel eylem arayışındaki örgütün, siyasi parti mensupları, soruşturma evresindeki DHKP/C davalarına bakan ağır ceza hakimleri ile polisleri silah zoruyla kaçırıp ülke çapında kaos çıkarma planı yaptığı ortaya çıktı. 

Elde edilen bilgilere göre, iki yıl önce terör örgütü ‘DHKP/C'nin Türkiye’deki beyni’ olarak bilinen, zırhlı kapıları ve çelik plakalarla güçlendirilmiş kalın duvarları olan bir binaya düzenlenen operasyonda, örgütün dijital arşivi ve örgütsel faaliyetlerine ilişkin eylem planları, güvenlik güçlerince ele geçirilmiş, ana arşiv çökertilmişti. 

Yakalanan bir hücre üyesinin itirafları örgütün kirli planını deşifre etti 

O tarihlerde art arda düzenlenen onlarca operasyonun son halkasında, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve sorguda çözülen bir hücre üyesinin verdiği bilgi ve belgelerden yola çıkan güvenlik güçleri, DHKP/C’nin yeni eylem şemasına ve kirli planına ulaştı. Söz konusu örgüt üyesinin polise yaptığı itirafların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı titizlikle araştırıldı. Elde edilen örgütsel dokümanlar ile DHKP/C’li itirafçının aktardığı bilgi ve belgeler birbiriyle örtüşünce örgüt şemasındaki isimler tek tek tespit edildi. DHKP/C ve ona yakın dernek ve grupların her hareketi mercek altına alındı. Ardından eylem hücrelerini çökertmek için dün düğmeye basıldı. Sabah erken saatlerde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 16 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın yapıldı. Operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 126 şüpheliden 79’u yakalanarak gözaltına alındı. 

Operasyon çerçevesinde Kayseri’de de bir şüphelinin gözaltına alınarak İstanbul’a sevk edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında, önceki operasyonlarda DHKP-C’nin “karargah” olarak kullandığı İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında yakalanan R.A., Suriye’de silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye dönerek örgütün sözde ‘Hatay il sorumluluğunu’ yürüttüğü iddia edilen S.Ö., yine aynı örgüte mensup olduğu gerekçesiyle geçmişte Doğu Karadeniz bölgesinde yakalanıp tutuklanan H.B.Y., örgüt talimatıyla açlık grevi eyleminde bulunan S.Ç.’nin yanı sıra geçmiş soruşturmalarda ‘canlı bomba' iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen D.K. gibi isimler de yer alıyor. Polis ve jandarma, baskın yapılan adreslerde bulunamayan firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Adalet, siyaset ve güvenlik bürokrasisini hedef alan kaos planının gizli kodları deşifre oldu 

İstanbul merkezli yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu Terörle Mücadele Şubesi ve İl Jandarma Komutanlığı’da sürerken, soruşturmanın perde arkasında çarpıcı detaylara ulaşıldı. Eylem talimatının örgütün yurt dışında bulunan sözde ‘Merkez Komitesi'nden geldiği sanılırken, DHKP/C'nin kaos planının çökertildiği operasyonlarda, devlet görevlilerine ve siyasilere yönelik korkunç planın gizli kodları da deşifre edildi. 

Hazırlık aşamasındaki eylem için gizli plan 

İddiaya göre örgütün, ülke genelinde DHKP/C davalarına bakan kimi ağır ceza hakimi ile TBMM’de grubu bulunan çeşitli siyasi parti mensuplarından kilit isimlerin yanı sıra, polis mensuplarını silahla rehin alıp kaçırmayı, bu yöntemle sansasyonel eylem gerçekleştirmeyi hedefledikleri, ancak bu planın henüz hazırlık aşamasında olduğu belirlendi. 

Söz konusu saldırıları ilerleyen süreçte devreye sokarak halk arasında gerilim ve kaos çıkarıp, toplumsal karışıklığı hedeflediği ileri sürülen örgütün, planlanan muhtemel eylem için uygun zaman kolladığı tespit edildi. 

Adreslerde bulunamayan silahların izi sürülüyor 

Eylemlerde kullanılmak üzere çok sayıda tabanca, uzun namlulu silah ve mühimmat temin edildiği istihbaratını da alan güvenlik birimlerinin, operasyonda henüz bulunamayan var olduğu düşünülen ‘kayıp’ silahların izini sürdüğü kaydedildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde dün sabah saatlerinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 126 şüphelinin yakalanması amacıyla Türkiye genelinde 16 ilde geniş çaplı operasyon başlatmıştı. 

Öteyandan operasyon çerçevesinde Kayseri’de gözaltına alınan şüphelinin kim olduğu ve örgüt içerisindeki rolünün ne olduğu ise merak ediliyor.