Flaş! Kayserispor için büyük gün- Mahkeme kararını verecek!

Kayserispor, FIFA'nın verdiği iki dönemlik transfer yasağını kaldırmak için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme kararını ne zaman verecek? Başkan Ali Çamlı ve teknik direktör Burak Yılmaz, karara göre takımın geleceğine dair önemli hamleler yapacak. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haberi'nde...

Flaş! Kayserispor için büyük gün- Mahkeme kararını verecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor, FIFA'nın verdiği iki dönemlik transfer yasağını kaldırmak için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme, kararını ne zaman verecek. Binlerce taraftar, büyük bir merakla bu kararı bekliyor.

İki İspanyol Avukat dosyayı takip ediyor 

Kayserispor tarihinin en kritik süreci için geri sayım başladı. Başkan Ali Çamlı, iki İspanyol avukatla birlikte tüm dosyaları hazırlayarak itirazda bulunmuştu. Kayserispor camiası, büyük bir heyecanla mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. İsviçre Federal Mahkeme, 26 Temmuz Cuma günü açıklayacak. 

Flaş! Kayserispor için büyük gün- Mahkeme kararını verecek!

Başkan Çamlı'nın umutlu bekleyişi sürüyor

Başkan Ali Çamlı, mahkemenin olumlu bir karar vereceğini umduklarını belirtti. Geçtiğimiz sezon hem sezon başında hem de ortasında yaklaşık 600 milyon TL'lik ödeme yaparak 20 yıllık birikmiş borcun yüzde 90'ını kapatan Çamlı, olası bir olumsuz kararı da göz önünde bulundurarak sözleşmesi sona eren futbolcularla yeniden masaya oturdu. Mehdi Bourabia ve Kartal Yılmaz dışındaki tüm futbolcularla yeniden anlaşma sağlandı.

Flaş! Kayserispor için büyük gün- Mahkeme kararını verecek!

Teknik Direktör Burak Yılmaz'ın Planları

Mahkemeden ulumlu bir karar çıkması durumunda Teknik Direktör Burak Yılmaz'ın isteği doğrultusunda eksik görülen mevkilere transfer yapılması planlanıyor. Kayserispor, bu kritik süreçte takıma önemli takviyeler yapılması bekleniyor.

Flaş! Kayserispor için büyük gün- Mahkeme kararını verecek!

Kayserispor 4 haksız fesihten dolayı ceza yemişti

FIFA, Kayserispor'a 2 dönem transfer yasağı vermişti. Ceza, Sarı Kırmızılı kulübün, bir sezonda 4 kez haksız fesih yapılmamalı kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle verilmişti. Peki transfer yasağı ertelenebilir mi? Bu sorunun yanıtını Spor Hukukcusu Avukat Metin Baykan, şu ifadelerle açıklamıştı: ‘CAS, transfer yasağını geçici olarak kaldırırsa, kulüp önümüzdeki yaz transfer döneminde transfer yapabilir. Ancak, nihai karar verilmeden önce transfer yasağının etkisi 2024-2025 ara transfer döneminden 2025-2026 yaz transfer dönemine kadar sürebilir. CAS’ın kararına itiraz edilerek İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurulabilir. Bu yöntemle, Samsunspor geçtiğimiz ara transfer döneminde transfer yasağını geçici olarak kaldırmıştır.’