Flaş gelişme! Erdoğan o ismi görevden aldı

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile kimler görevden alındı, kimler hangi görevlere getirildi? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Flaş gelişme! Erdoğan o ismi görevden aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan kararlar sonrası görevden alınan ve göreve getirilen isimler kimler? 

Erdoğan imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararnameyle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında değişim yaşandı. Buna göre, Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yavuz Selim Kıran bu görevden alındı.

Ocak ayında göreve getirilmişti

Görevden alınan Kıran'ın yerine, daha önce AK Parti Milletvekilliği ve Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Adil Çalışkan getirildi. Kıran, bu yılın başında yani  Ocak ayında Bakan Yardımcılığı  görevine getirilmişti.

Flaş gelişme! Erdoğan o ismi görevden aldı

Aile Bakanlığında dikkat çeken gelişme! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı görevden alınan bir diğer isim oldu. Tarlacı'nın yerine de bu göreve alındı Alparslan Çevik getirildi. 

18 Mayıs'ta görevden alınan Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu'nun yerine de Süreyya Erkan getilridi. Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığına ise Ahsen Arıöz Bozkuş atandı.

Flaş gelişme! Erdoğan o ismi görevden aldı

Başka hangi isimler atandı? 

Bakanlığı bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Yasin Akar getirildi. 

Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine dw Volkan Özdede atandı. 

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığına Halit Çağdaş atandı. 

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığına, Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şule Ürker, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına ise Mehmet Rauf Karslı atandı.

Milli Eğitim Bakanlığında görev değişimi 

Resmi Gazetede yayımlanan kararlara göre Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil  görevden alınan bir diğer isim olurken, Milli Eğitim'de Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atandı. 

Başkan Yardımcısı görevden alındı! 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör'ün de görevden alınması dikkat çekti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Başmüfettişin yeni görevi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına da Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül'ün atandığı öğrenildi.