Flaş! Bayramhacı'yı turizme açmak için düğmeye basıldı

Kayseri'nin gezilip görülecek adreslerinden birisi olan Bayramhacı Mahallesi için harekete geçildi. Protokol imzalandı, Bayramhacı turizme kazandırılacak. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Flaş! Bayramhacı'yı turizme açmak için düğmeye basıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Bayramhacı Mahallesi, kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Mahallenin tam ne zaman kurulduğu bilinmiyor fakat 1970’li yıllarda kurulduğu tahmin ediliyor. 

Kapadokya’nın kültür mozaiği: Bayramhacı 

Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde bulunan mahalle, adeta Kapadokya’nın kültür mozaiği olarak karşımıza çıkıyor.  Kapadokya’ya sadece 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu mahallede peribacalarından oluşan kraterleri görmek fazlasıyla mümkün. Kemer-taş evleri ile meşhur olan mahallenin mimari açıdan Anadolu’daki neredeyse tüm toplulukların izine rastlamak ise fazlasıyla mümkün.

Mahalle sadece mimari yapısı ile değil kaplıcaları ve baraj gölü ile de ön plana çıkıyor. Bayramhacı’da bulunan baraj gölünde vatandaşlar kano, zipline, tekne turu, safari turları yaparak ve balık tutarak keyifli zamanlar geçiriyor. Ayrıca baraj yanında bulunan restoranlarda kahvaltı ve yemekte bulunuyor. 

Flaş! Bayramhacı'yı turizme açmak için düğmeye basıldı

Protokol imzalandı

Bütün bu güzelliklerin yer aldığı Bayramhacı Mahallesi ise artık tam anlamıyla turizme kazandırılacak.  Mahallenin turizm potansiyelerini gün yüzüne çıkarmak ve bölgenin ekonomisine katkı sağlamak için Kocasinan Belediyesi ve ORAN Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı. 

Flaş! Bayramhacı'yı turizme açmak için düğmeye basıldı

‘Bayramhacı, şehrimizin yeni turizm merkezi olacak’

İmza törenine Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Yunus Emre Şeker katıldı. Protokol imza töreninin ardından konuşan Başkan Çolakbayrakdar, “Yapacağımız fizibilite çalışmaları sonrası elde edeceğimiz matematiksel verilerle, ardından teker teker hayata geçireceğimiz uygulamalarla; jeotermal kaynakları ve doğal güzellikleriyle, Kapadokya coğrafyasının bir parçası olan Bayramhacı, şehrimizin yeni turizm merkezi olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
 

Flaş! Bayramhacı'yı turizme açmak için düğmeye basıldı