'FETÖCÜ'leri koruyanlar var'

'FETÖCÜ'leri koruyanlar var'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve şu anda da Mersin Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Atsız, katıldığı bir televizyon programında FETÖ ile mücadele konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Atsız, programda FETÖ’cülerin siyasiler tarafından korunduğunu savundu.

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Akit TV’de Bilgi Savaşları” adlı programa telefon bağlantısı ile katıldı ve FETÖ ile mücadele konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, “2013 yılı sonrasında Kayseri’de bir ekip olarak il özel idare genel sekreterliği yapmam ve olaylara hakim olmam dolayısıyla Emniyet Müdürümüz, İstihbarat Başkanımız ile FETÖ ile mücadele çalışması başlattık. Elimizdeki bilgileri, doneleri topladık, Ankara’da ilgili birimlere ilettik. Bu anlamda benim tanık olmamızı istediler, memnuniyetle kabul ettim. Bu milli meseledir.  Bu işin sağı, solu yoktur. Çünkü karşımızda topyekun bir çete, bir terör örgütü var.  Herkesi birbirine düşman etmiş, toplumun hücrelerini bölmüş bir terör örgütü. Biz de bu konuda milli mücadele başlattık. Devlet terbiyesi gereği de gizli tuttuk. Ankara ifadeler verdik, çalışmalar başlatıldı. Bu verdiğimiz ifadeler FETÖ ana dosyasına konulan bilgilerdi. 4 bölümdü ve HSYK’ya, Samsun’a ve Kayseri’ye de gitti. 12 sanık hakkında işlem başlatıldı. Bu kişiler sıradan kişiler değil. FETÖ’nün Adliye İmamı, Emniyet İmamı, Rektörü, siyasi liderleri, milletvekilleri, savcıları olmak üzere güçlü yapıydı” dedi.

 “BAŞSAVCININ ODASINDA İFADE VERDİM, BAĞ EVİ TOPLANTILARINI ANLATTIM”

“FETÖ’yle mücadele o zamanlar imkansız bir şeydi” diye Atsız, “ Gizli tanık olmamız tavsiye edilirken, biz gizli tanık olmayız, korkak değiliz, gireriz bu işin içine ve açık tanık olduk, yani müşteki  de olduk. Bu mücadeleye başladık. Daha sonra baskılar, tehditler arttı. Ben bu baskıların siyasi kanattan geldiği kanaatindeyim. Biz mücadeleye başladığımızda, Ankara’ya, Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza konuları ilettiğimizde hakkımızda bazı kişiler tarafından  gönderilen ihbar mektupları ortaya çıktı. FETÖ’nün Adliye imamının tehditlerine yönelik talebimiz üzerine HSYK’dan o dönem müfettiş Kayseri’ye geldi ve soruşturma başlattı. Başsavcının odasında ifade verdim. Adliye İmamının toplantılarını bağ evinde yaptığı  anlattım. Bağ evi bana yakında çünkü.  Bu ifademden bir hafta sonra benimle ilgili, bağ evimle ilgili soruşturma başlatıldı” diye konuştu.

AHMET TÜRKMEN TEPKİSİ “13 NİSAN’A TANIK OLARAK İFADE VERECEĞİM”

FETÖ davası sanıklarından Ahmet Türkmen’in, “örgüt üyeliği” ile yargılanmasına da tepki gösteren Atsız, “Adliye imamı kaçaktı ve yakalandı. Şu an tutuklu Ahmet Türkmen.  Örgüt üyeliğinden savcı mütalaasını verdi ve dava karar aşamasında. Örgüt üyeliğinden mütalaa verildi. Adliye imamı örgüt üyesi olmaz. Bu örgütün üyelerin organize halde yaptığı suçlar ne olacak? Tehditler, şantajlar,  delilerin karartılması ne olacak? Bunlar suçtur” dedi.

 Ahmet Türkmen, örgüt şeması içinde  “Adliye imamı” olarak gösterildiğini dile getiren Atsız,  13 Nisan’da Türkmen’in yargılanacağı davaya tanık olarak katılıp, ifade vereceğini anlattı. Atsız, “Dosyalar adliye imamı farklı mülkiye imamı farklıymış gibi yargılanıyorlar. Örgüt üyeliğinden, örgüt yöneticiliğinden yargılanıyorlar. Yaşadığım iftiraların, haksızlıkların cezasını kim ödeyecek? Delilerin karartılması, şantaj tehdit de olunca bu suçlar 15-20 yılı bulacak ama şimdi örgüt üyeliğinden 6-7 yıl ceza alacaklar” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’DE FETÖ DAVALARININ TANIKLARINA BASKI UYGULANIYOR”

Kayseri’de FETÖ davalarına tanık olmak için başvuran kişiler üzerinde baskı olduğunu iddia eden Atsız, şunları söyledi: “16 kişi tanık olan Organize Sanayi Bölgesi’nden ve diğer kişilerden bunlardan bir kısmı açık net söylüyorum mahkeme kararı ile tanıklık yapacaklar. Zorla getirme kararı çıkarıldı. Daha önce tanıktılar ama bir dayak yemedikleri kaldı. Ben 11 dosyaya tanık ve müşteki oldum. Ama karşımda FETÖ’nün sermayesi var, avukatları var. Yalnız başımıza FETÖ mücadelesi yapmaya çalışıyoruz. Bizim sahipsiz olmadığımızı hissetmemiz lazım. FETÖ tanıkları sahipsiz kanısına ulaştı. Demoralizeler. Demoralize şekilde FETÖ mücadelesi kolay değil. Biz kendimizi zorluyoruz. Devlet desteği var bizde ama  diğer iş adamlarımız. OSB’de bu konuda sıkıntı yaşayan ve halen FETÖ’nün baskı kurmaya çalıştığı iş adamları var. 2 Trilyonluk cirosu FETÖcüler tarafından kesilenler var”

“İLHAN MİRABOĞLU FETÖNÜN POLİS İMAMIYDI”

FETÖ’de aranan İlhan Miraboğlu’nun, FETÖ’nün, “Polis İmamı” olduğunu ifade eden Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız,  “Bu şahıs belediye içinde imar planlarında sıkıntı yaratmış, Ticaret Odasını organize etmiş, Melikşah Üniversitesi’ndeki arsalarda vatandaşları hak sahiplerini mağdur etmiş. Mağdur edilen insanlar ne oldu? Bunların hesabını kim verecek?” diye sordu.

“KAYSERİ’DE BAZI SİYASİLER FETÖCÜLERİN YARGILANMASINA ENGEL OLUYOR”

Bu konuları hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiklerini kaydeden Atsız, ancak bazı siyasilerin engel olduğunu öne sürdü. Atsız, “Biz Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ilettiğimizde Kayseri’nin siyasi yapısından bilgi almak istiyorlar, ama onlarda  onun hakkında da şöyle iddialar var deniyor. Hedef başka tarafa çekiliyor.

Yerel siyasetçilerin yani  Ankara bağlantımızı sağlayanların, milletvekillerinin  bir nevi özgürleştirilmesi lazım. Bir şekilde FETÖ ile irtibatlarından dolayı FETÖ üzerine gidememe durumu var. Oğlu, damadı yeğeni,  kaynı ya da yakınlarından biri FETÖ ile irtibatlı olduğu için ve Kayseri’de bu sayı çok, onlarla ilgili işlem başlatıldığında sayın büyüklerimizin tehlike arz eden durumlara düşmesi söz konusu oluyor. Bu iş alevlendiremeden önce söndürülmesi  lazım. Bir eczacı ise bir doktor ise doktorlar grubunda söndürülmüş oluyor. Onun ismi verilmesin diye bir çok       FETÖcü kripto değil aleni FETÖcüler bunlar. Birçok isim Emniyette  ve savcılıkta dosyaları var ama bir şey yapılmıyor” şeklinde konuştu.

“FETÖNÜN KAYSERİ YAPILANMASI ÇÖZÜLÜRSE FETÖ ÇÖZÜLÜR”

Programda, “FETÖnün Kayseri yapılanması çözülürse FETÖ çözülür” yorumuna da katıldığını belirten Atsız, “Hipnoz soruşturması sırasında çok iyi bilirim, o dönem Kayseri bürokrasisine de hakim bir görevdeydim.  FÖTÖ’nün denetim kurulu başkanı olduğunu bildiğim kişi hemen  1-2 celse de beraat ettirildi. Söz konusu arkadaş Bakanımızın dünürü. Şimdi beraat ettim  diye ortada geziyor. FETÖnün göbeğinde bu söz konusu arkadaş. Bir genel müdürün, dünürü. O genel müdür sayın Bakanımız tarafından özel olarak atanmış biri. Ben 5-6 yıldır FETÖyle mücadeleye girmişim. Ya kellemiz gidecek ya da bu FETÖ bitecek. Ben kripto FETÖcülükten de soruşturma geçirdim. Bunu söyleyen FETÖden benim verdiğim bilgilerle tutuklanan avukat. Benim FETÖ’deden tutuklattığım ve  benimde bir dönem avukatlığımı yapan bir avukat. Ben Kayseri’de çok öncede ‘Bürokrasi mafyası’ diyerek bu yapıya karşı müşteki olmuştum” dedi. (Haber Merkezi)