'FETÖ'ye Karşı Ankara'da İlk Direnişi Ben Başlattım Ve Vuruldum'

'FETÖ'ye Karşı Ankara'da İlk Direnişi Ben Başlattım Ve Vuruldum'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, radyoların ortak yayınında İYİ Parti Kayseri Milletvekili adaylarına yönelik, “15 Temmuz gecesi neredeydiler” yönündeki açıklamasına,  partinin  aynı zamanda 15 Temmuz Gazisi olan milletvekili adayı Fatih Eryılmaz’dan cevap geldi. Eryılmaz, Elitaş’a 15 Temmuz videosu ile cevap verdi.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri’de radyoların ortak yayınında kendisi ve diğer bazı AK Parti Milletvekili adayları konusunda suç duyurusunda bulunan ve “FETÖ ile ilgili şüpheler var” iddiasında bulunan İYİ Parti Milletvekili adaylarına tepki göstererek, “15 Temmuz’da biz meydanlardaydık, onlar neredeydiler” yönünde açıklamalar yapmıştı.

 Elitaş, İYİ Parti’nin 15 Temmuz Gazisi olan Milletvekili adayı Fatih Eryılmaz’a yönelik de “15 Temmuz gecesi 2’inci sıradaki neredeydi?” diye de sormuştu.

 Elitaş’ın bu yöndeki açıklamalarına 15 Temmuz Gazisi olan ve darbe girişiminin gecesinde Ankara Emniyet Müdürlüğünde ilk direnişi başlatan, ardından yaralanıp 45 gün hastanede yatan ve gazi olup devlet övünç madalyası takan İYİ Parti Milletvekili adayı Fatih Eryılmaz cevap verdi.

 “CUMHURBAŞKANINDAN KAYSERİLİ ADAYLARINI BU ELEKTEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİK”

 Parti binasında basın toplantısı düzenleyen  ve verdikleri dilekçeyi geri çekmeyeceklerini kaydeden Eryılmaz, “Ak Parti milletvekili adayları FETÖ konusunda bir incelemeden geçirilmeli. Bu araştırmadan biz geçirildik ama bunlarda geçirilsin istedik” dedi. Eryılmaz, “FETÖmetre denilen ve FETÖ ile ilgisi olup olmadığını tespit etmeye yarayan ve devletimizin kullandığı bir elek mevcut. Bu elekten devlette memur olarak çalışan, işçi olarak çalışan herkes geçirilmekte. Bu elekten İYİ Partiden aday adayı herkesi geçirildi. Adaylarımız bu elekten tertemiz çıktığını ancak açık kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilerden anladığımız kadarıyla iktidar partisinin bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti göstermediğini gördük. Bu konuda hassasiyetini her yerde dile getiren Cumhurbaşkanından Kayserili adaylarını bu elekten geçirilmesini talep ettik. Kanun önünde herkes eşittir.” diye konuştu.

 Kayseri halkından bazı gerçeklerin saklanmaya çalışıldığını öne süren Eryılmaz,  “Bazıları tutuşmuş şekilde yalan yanlış beyanlar veriyor.” diye konuştu.

Eryılmaz, şunları söyledi: “Maalesef burada bazı gerçekler halkımızın, Kayserili hemşerilerimizin gözünün önünden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Bizim bu açıklamamızdan sonra bazıları tutuşmuş bir şekilde yalan yanlış şeklide beyanatlar vermeye kalktı. Bunların başında Ak Parti listesinde olan Mustafa Elitaş gelmektedir. Bana İYİ Parti adayı 15 Temmuz gecesi neredeydi diye sormuş. Nerede olduğumu söylüyorum.”

 “FETÖ’YE KARŞI  İLK DİRENİŞİ BEN BAŞLATTIM” 

 Elitaş’ın “15 Temmuz gecesi 2’inci sıradaki aday neredeydi” yönündeki açıklamalarına  da video ile cevap veren Eryılmaz, “FETÖ’ye karşı Ankara’da ilk direnişi ben başlattım ve vuruldum”  ifadelerini kullandı. Eryılmaz, “15 Temmuz gecesi nerede olduğumu hazırlattığım video da görebilirsiniz. Ankara Emniyet Müdürlüğünün önü. Tanklarına önüne siper olmuş herkes en öndeki benim. Burada vurulduktan ve kendime geldikten sonra hastanede bir de çağrıda bulundum. Daha olayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrı yapmadan ben çağrı yaptım. Ayrıca bu FETÖ’cülere karşı giderken meslektaşlarımı arayıp Cumhurbaşkanımıza ulaşılmasını halkı sokağa çağırmasını söyleyen benim. Bunun kayıtları Terörle Mücadele kayıtlarında mevcut. Ben darbecilere engel olmaya kalktığımda, vurulduğumda ve hastaneye gittiğimde daha sokaklarda kimse yoktu. Eğer biz bu karşı koymayı bu direnişi gerçekleştirmeseydik birde oradaki direnişi ben başlattım. Eğer Ankara Emniyet’i, Külliye düşseydi bizden sonra sokağa çıkanlar ya da çıktığını iddia edenler şöyle diyeceklerdi; biz hoca efendiyi çok severiz diyeceklerdi”  ifadelerini kullandı.

 “CUMHURBAŞKANI’NA DA SORSUN NEREDE OLDUĞUMUZU”

Elitaş’tan, kendisin 15 Temmuz gecesinde nerde olduğunu  öğrenmesi için Cumhurbaşkanına sormasını isteyen Eryılmaz, “Biz milletin demir leblebisiyiz” dedi.

Eryılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Bizim oradaki mücadelemize en büyük tanık Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan  15 Temmuz’un yıldönümünde TBMM’deki konuşmasında Ankara Emniyeti savunurken yaralanan emniyet müdürümüzün dediği gibi birileri köprü olmayı kabul etmezse hepimiz sonsuza kadar bu suyun başında bekleriz dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği emniyet müdürü benim. O söz benim sözümdür. Benim o gece yaptıklarımı bilen birde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş’ın Kayseri ve Kayserililerle alakası bu kadardır. Ben vurulduktan sonra her kesimden ve tüm siyasi partinin temsilcileri ziyaretime gelmiş sadece Mustafa Elitaş gelmemiş. Haberi de yok. Haberi de olmadığı içinde 2’înci sıradaki neredeydi diye soruyor. Sayın Cumhurbaşkanına sor. Sayın İçişleri Bakanına sor. Diğer bakanlarınıza sor. Öğrenirsin. Kayseri ve Ankara ile alakalı olsun. Başka işlerle ilgili olacağına, başka işleri takip edeceğine biraz memleketini, biraz hemşerilerini dertlerini  takip etmesini rica ediyorum”

“DİLEKÇEMİZİ GERİ ÇEKMEYECEĞİZ”

Elitaş’ın, “Savcılığa verdikleri dilekçeyi çekmeleri için 2 gün veriyorum, sonra affetmem” yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Eryılmaz, “Çok seviyesiz, üslupsuz, maalesef memlekette Bakanlık yapmış birisinin kullanmayacağı kelimeler. Biz FETÖ’nün tehditlerinden korkmadık. Birileri FETÖ’nün yanındayken biz onun tehditlerinden korkmadık. Hiç kimse bizi tehdit edemez. Biz burada hakikatin gücüyle konuşuyoruz. Geçmişimizde leke yok bizim. Korkacaklar korksun.” ifadelere yer verdi.