'FETÖ SULANDIRMA' OPERASYONU

'FETÖ SULANDIRMA' OPERASYONU
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele de dikkat çeken Kayseri Emniyet Müdürlüğüne yönelik olarka bazı çevrelerin iftira, kumpas ve karalama için harekete geçtikleri belirtildi. Bu yolla FETÖ ile mücadelenin sulandırılmak istendiğini ve ortaya kripto FETÖ’cülerin çıktığını  ifade eden yetkililer, bu konuda dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığına dikkat çekti. Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polisin FETÖ/PDY  ile yürütülen mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldığı ve daha sonra Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) FETÖ ile etkin mücadele eden aralarında Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın da yer aldığı  Kayseri Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı çalışanlar hakkında asılsız ihbarlarda bulunduğu ifade edildi.

İsmi H.Y.E. olarak açıklanan polis memurunun ve benzer yönde girişimlerde bulunan kişilerin bu yolla FETÖ operasyonlarını sulandırmak ve personelin çalışmalarını engellemek istediğini kaydeden yetkililer, yapılan inceleme sonrasında H.Y.E. isimli polis memuru tarafından değişik tarihlerde Amasya, Ankara, Aksaray, Bitlis, Elazığ, Kahramanmaraş, Karabük, Kırşehir ve Nevşehir Emniyet Müdürlüklerine internet üzerinden mesaj yolu ile FETÖ/PDY ile etkin mücadele eden personelleri FETÖCÜ olarak nitelendiren 18 ayrı ileti gönderdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Söz konusu polis memuru hakkında ayrıca Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan IP araştırmasında, şahsın asılsız ihbarları genellikle Kocasinan ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir internet kafeden gönderdiğinin tespit edildiği dile getirildi. Bu internet kafede bulunan kamera kayıtlarını inceleyen ve iş yeri sahibi ile de görüşen emniyet ekipleri, şahsın bu yolla da tespit edilip, daha sonra gözaltına alındığını ifade etti.

Şahsın evinde de arama yapıldığı ve cep telefonu ile dijital materyallerine incelemek için el konulduğu da belirtildi. Şahsın tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemece “Yurt dışına çıkış yasağı” tedbiri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Yaşanan bu olayın ardından vatandaşı uyaran Emniyet yetkilileri, söz konusu olaya atıfta bulunarak, Kayseri’de bazı kişi ve kişilerin Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından ilk günden itibaren FETÖ/PDY ile kararlılıkla yürütülmekte olan etkin mücadeleyi olumsuz yönde etkilemek, kendilerine çıkar sağlamak amacıyla iftira, kumpas ve aralama çabası içerisine girdiğini ifade etti.

Ancak bu yöndeki girişimlerin asla amacına ulaşamayacağını belirten Emniyet yetkilileri, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün bundan önce olduğu gibi bundan sonrada FETÖ ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi. Diğer yandan yetkililer, bu gibi girişimlerde bulunarak soruşturmaları sulandırmak isteyen diğer kişilerinde ortaya çıkarılacağını ve bu kişilerinde adalet önünde hesap vereceklerini de kaydetti. (Haber Merkezi)