'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın önergemiz MHP ve AKP oylarıyla reddedildi'

'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın  önergemiz MHP ve AKP oylarıyla reddedildi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti’nin Meclis’e sunduğu FETÖ 'nün siyasi ayağının araştırmasıyla ilgili önergenin AK Parti ve MHP oyları ile reddedilmesine tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın önergemiz MHP ve AKP oylarıyla reddedildi. Her fırsatta FETÖ konusunda söylemleriyle mangalda kül bırakmayanlar, neden bu önergeye karşı çıkmışlardır? Kamuoyunun bilgi ve  vicdanına sunuyorum” dedi.

İYİ Parti, 19 Temmuz'da Meclis Başkanlığı’na FETÖ 'nün siyasi ayağının araştırmasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusunda önerge sundu. Genel Kurul gündemine gelen önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’inci yılında FETÖ’nün siyasi ayağı henüz ortaya çıkarılamamıştır. Bu konu kamu vicdanında da bir yaradır. FETÖ’nün devletin içerisinde bu kadar büyümesinde siyasi destekçilerinin de olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu konuda partimizin verdiği önergenin reddedilmesi kabul edilir gibi değildir. Neden FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkması istenmiyor? Her fırsatta FETÖ konusunda söylemleriyle mangalda kül bırakmayanlar, neden bu önergeye karşı çıkmışlardır? İYİ Parti grubu olarak,15 Temmuz da FETÖ Terör örgütünce yapılan hain darbe girişiminin siyasi ayağı ve tüm yönleriyle araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergemiz MHP ve AKP oylarıyla reddedildi. Bu durumu kamuoyunun bilgi ve vicdanına sunuyorum” dedi.

“ERZURUM KONGRESİ ‘NİN 99’UNCU YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Diğer yandan Milletvekili Ataş, kurtuluş mücadelesinin önemli dönüm noktalarından olan Erzurum Kongresi’nin 99’uncu yıldönümü ile ilgili olarak da, “Tarihimize damgasını vuran kongrede, ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz’  kararı alınmıştır. Milli mücadelemize yön veren ve aynı ruhla günümüzü aydınlatan Erzurum Kongresi ‘nin 99’uncu yıldönümü kutlu olsun. İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerinin yaşatılması, korunması konusunda üzerimize düşeni her daim yapacağız. Bu ülkenin nasıl bugünlere geldiğini her fırsatta hatırlatıp, unutanlara ya da unutturmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN