FETÖ'nün Kimse Yok mu Derneği Denetim Kurulu üyesine 4 yıl hapis

FETÖ'nün Kimse Yok mu Derneği Denetim Kurulu üyesine 4 yıl hapis
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği Denetim Kurulu üyesi, by lock kullanıcısı tutuksuz sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık A.C. ile sanığın avukatlığını yapan ağabeyi hazır bulundu.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği yöneticilerinin olduğu 15 sanıklı davadan tefrik edilen dosyada tek yargılanan sanık A.C., önceki celselerde etkin pişmanlıkta bulunmuştu.
“Bank Asya, personele mobbing uyguladı”
Bank Asya çalışanı A.C., "Ülkemin bekası için tüm bilgileri verdim. Memurlardan sorumlu imam olduğunu söylediğim Yakup A., işlem yapıldığını öğrenince yurt dışına kaçmış, banka memurlarından sorumlu imamdı. Ben bu yapının ülkemize zarar vermesini istemiyorum, tüm bildiklerimi de en baştan beri anlatıyorum. Bank Asya, personele mobbing uyguladı" dedi.
Kimse Yok mu Derneği Denetim Kurulu üyeliğinden 2013 yılında istifa ettiğini söyleyen A.C., “Ben 2013’te dernekten istifa ettim ancak dernek üyeliğimi devam ettirmiş. Bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.
Sanığın avukatlığını yapan ağabeyi de “Sanık müvekkil benim kardeşim olur. Bu yapı ile ilgili hiçbir konuyu saklamadı. Aydınlatıcı bilgiler verdi, örgütün çözülmesi adına çarpıcı olduğunu düşünüyorum. By lock ile ilgili de tüm bildiklerini anlatmıştır” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama soncu tutuksuz sanık A.C.’ye etkin pişmanlıkta bulunduğu göz önünde bulundurularak ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.