'FETÖ'cü ya da mafya başkan istemiyoruz'

'FETÖ'cü ya da mafya başkan istemiyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ticaret Odası ve Borsa seçimlerinde Ak Parti’nin desteklediği herhangi bir ismin olmadığını söyledi. Özden, “Ama Ticaret Odası önemlimidir, çok önemlidir. Bizim Kayserimizin bir hassasiyeti var. Özellikle Ak Parti olarak bir FETÖ bağlantısı olan bir kişinin başkan olmasını istemiyoruz. Allah göstermesin bir mafya bağlantısı olan birilerinin olmasını istemiyoruz.”dedi.

 

 

 

 

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 38 Kent TV’ye dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Öncelikle Ankara’da parti yönetimince gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısı ile ilgili bilgi veren Özden, toplantıda Kayseri teşkilatlarının son durumu ve ilçe kongrelerinin görüşüldüğünü dile getirdi.

 

 

“SEÇİM DAHA ÖNCEDEN YAPILIYOR, ONUN İÇİN KOLAY KOLAY İKİNCİ BİR LİSTE ÇIKMIYOR”

 

Özden, yapılan kongrelerden önce genel merkezin başkan adayını belirlediğini dile getirdi. Özden, “Ankara’da sadece il başkanları ve teşkilat başkanlarıyla toplantı yapıldı. Bu her zaman rutin yapılan bir toplantıdır. Daha sonra genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıldı. Bu toplantıda teşkilatlarımızı konmuştuk. 30 Büyükşehir’de ilçe kongrelerinin biraz ertelenmesi söz konusuydu. Bunu ilin ilçe kongrelerinden sonra başlamak üzere karar alındı. Bu da büyük bir ihtimalle bu ayın sonundan sonra anca başlayabiliriz. Bu iş bizim Büyükşehir kongrelerini de erteliyor. Aralık-Ocak gibi yaparız dediğimiz il kongresini daha da geriye atabiliriz. Büyükşehirlerde 190 kongreyi genel merkez nezdinde yaptık. 400’den fazla da ilçenin kongresini yapmışız. Bunu hafta içinde Türkiye genelinde 60 tane kongremiz vardı. Tabi ki burada hassas davranılıyor. Belki Kayseri’de iki ilçemizde liste sunmaya çalışmışlardı. Bizim çabamız liste olmadan aday olacakları genel merkez Ankara’ya çağırıyor. Burada yapılan istişareler sonucunda bir kişiye karar veriliyor ve ilçe başkanı seçiliyor. Seçim daha önceden yapılıyor. Onun için kongrelerde kolay kolay ikinci bir liste çıkmıyor” dedi.

 

“ÖZEL KRİTERLER İLE BAŞKAN ADAYLARINI SEÇİYORUZ”

 

Ak Parti Kayseri il teşkilatı olarak özel kriterler ile başkan adaylarını seçtiklerini  dile getiren Başkan Özden, “11 ilçemizin kongrelerini yaptık. 5 ilçemizin kongresi kaldı. 5 kongremizin 3’ü devam ediyor ve birini değiştirdik. Belki birini daha değiştiririz.” dedi.

 

Özden şunları söyledi: “Ak Parti olarak İnce eleyip sık dokuyarak bu güne kadar 11 ilçemizin kongrelerini yaptık. 5 ilçemizin kongresi kaldı. 5 kongremizin 3’ü devam ediyor ve birini değiştirdik. Belki birini daha değiştiririz. Milletin istediği bir arzu var. Bu yenilenmeyi millet istiyoruz. Ak partide milletin istediğini yerine getirerek yenilenmeyi yapıyor. Milletin arzusunu yerine getirmek için çalışıyor. Yoksa arkadaşlarımızın iyiliği kötülüğü değerlendirilmiyor. Yeni arkadaşlar ediniyoruz. Kayseri’ye daha da yayılmak için çalışıyoruz. Devamlı esnafa, mahalleleri geziyoruz. Burada il Başkanlığı olarak 700 mahalleye ulaşma şansımız yok. İlçe teşkilatımızdan her hafta rapor istiyoruz. Bizde bunu denetledikten sonra genel merkeze bunları rapor olarak bizde sunuyoruz”

 

“GÜLSOY’UN KOMİTESİNDEYİZ AMA PARTİ ÇERÇEVESİNDE DÜŞÜNÜLMEMELİ”

 

Kayseri Ticaret Odası ve Borsa seçimlerinde Ak Parti olarak herhangi bir adayı desteklemedikleri ifade eden AK Parti  İl Başkanı Özden, Ticaret Odası adayı Ömer Gülsoy’un komitelerinde yer aldıklarını ve bunu parti çerçevesinde düşünülmemesi gerektiğini dile getirdi.

“BİZ ÖMER BEYİN KOMİTELERİNDE YER ALIYORUZ”

 

Özden: “Siyaset olarak Ak Parti olarak bir kişiyi desteklememiz yok. Mesela OSB’nin seçimlerde biz demiş dik ki, tarafsızız. Seçimlere tabi ki benim bir firmam var, girdiğimi bir komitem var, bizim arkadaşlarımızın girdiği komiteler var. Şimdi bizim arkadaşlarımız Ömer Gülsoy’’un komitelerinde yer aldı. Biz Ömer beyin komitelerinde yer alıyoruz. Şimdi kendimize oy istemeyecek miyiz? Bunu parti çerçevesinde düşünmeyelim” şeklinde konuştu.

 

“FETÖ VE MAFYA BAĞLANTISI OLAN KİŞİLERİ İSTEMİYORUZ”

 

“Seçimlere parti çerçevesinde bakılmış olunsaydı, Ak parti olarak bir aday belirler ve ona destek olurduk” diyen Ak Parti İl Başkanı Özden, “Ticaret Odası önemli midir, çok önemlidir. Ak Parti olarak bir FETÖ bağlantısı olan bir kişinin başkan olmasını istemiyoruz. Allah göstermesin bir mafya bağlantısı olan birilerinin olmasını istemiyoruz. “diye konuştu.

 

Özden, şunları söyledi: “Parti çerçevesinde düşünürsek Ak parti olarak bir aday çıkarırdık, oraya bir adayımızı koyardık bu bizim adayımız derdik. Biz öyle yapmıyoruz. Arkadaşlarımız yani Ak Partinin Kayseri’de 200 bin üyesi var. Biz bunların hiç birine mesaj atıp ta şuna oy vereceksiniz demiyoruz. Ama Ticaret Odası önemli midir, çok önemlidir. Bizim bağlantılarımız nedir? Bizim Kayserimizin bir hassasiyeti var. Özellikle Ak Parti olarak bir FETÖ bağlantısı olan bir kişinin başkan olmasını istemiyoruz. Bir Kayseri’de sevilmeyen istenmeyen birinin olmasını istemiyoruz. Allah göstermesin bir mafya bağlantısı olan birilerinin olmasını istemiyoruz. Niye bunları istemiyoruz? Çünkü Kayserimize yakışan düzgün bir şey olsun diyoruz. Ama bu sözlerimi de Ahmet böyleydi, Mehmet böyleydi diye söylemiyorum. Bizim Ak Parti olarak hassasiyetimiz bunlardır. Tabi ki bunlara bakarak bir kişiye meyil etmiş olabiliriz, gönlümüz ona kaymış olabilir. Burada Ak partili olarak benim gönlümün kaydığı demektir. Ama biz Ak parti olarak bunu lanse etmiyoruz. Eğer siyaset ön plana çıksaydı biz mutlaka birini çıkarır, bizim adayımız bu derdik. Siz ister misiniz FETÖ’den suç almış yargılanmış ceza almış birinin Ticaret Odası Başkanı olmasını mümkün değil. Bu süreçte kongreler yapılıyor, hareketli günler yaşanıyor, Kerkük ve İdlib operasyonları var. Bunların olduğu bir günde Ticaret Odasını erteleyelim bunlar konuşulmasın diye hükümetimizin aldığı bir karar var. Çok doğru ve yerinde bir karar oldu. Zamanı geldiğinde yine Ticaret Odası seçimlerini konuşuruz.”

 

SARIOĞLAN KONGRESİ TARTIŞMALARI: “KENDİNİ GÖSTEREBİLMEK İÇİN YAPTIĞI HUSUSLAR”

 

Ak Parti Sarıoğlan İlçe Kongresinde yaşanan tartışmaları da değerlendiren Başkan Özden, kongrede aday olan Özdemir Doğan’ın “Kendini gösterebilmek için yaptığı hususlar” değerlendirmesi yaptı.

Özden, şöyle konuştu: “Sarıoğlan İlçe kongresinde mevcut başkan aday olacağını açıkladı. Genel merkez teşkilatı tarafından her hangi bir bilgi yok. Mevcut başkanla görüşülseydi bize haber gelirdi ama gelmedi. Sarıoğlan Kongresinde çok ilginç duyumlar aldık. Orada delegelere erzak fişi dağıtıldığını duyduk. Bizde bizim delegelerimizin hiç biri satılık değildir dedim. Hiç kimse Ak Partili bir delegemi bir erzak fişi ile satın alamaz dedim. Daha sonra aday olsun dedik ve aday oldular listeyi verdiler. Verilen listede iki kişi yazılı tek imza var. Listede ki kişi ye bakıyoruz Ak Partinin üyesi bile değil. Bizde tüzüğümüze uygun yapın dedik. Ama ister istemez sinirler gerildi ama ben yine de sakin kalmaya çalıştım. Ama “Adam Olun” sözü bizleri huzursuz etti bizleri. Ama yine de listeyi aldım. Eğer kötü niyetli olsam genel merkez tarafından gönderilmemiş olan bir listeyi almam ve kongreyi de ertelerim. Divan daha sonra bizi uyardı listeyi teklif eden kişi Ak Parti delegesi değil dedi. Delege olmadığı gibi üyemizde değil diyor. Her şeyin bir yakışanı vardır. Ak Parti’de üye ise başkanı seçme hakkı vardır ama üye değilse seçme hakkı yoktur. Burada çok tartışma yaşandı ama bunların hiç birini kamuoyu ile paylaşmadık. Çünkü hiç kimse rencide olmasın. Olayda bizim bir müdahilimiz yok. Listeyi kendileri sunamadıkları için kongreye giremediler. Kongrede 195 kişi hazırdı. Bu 195 kişinin 190’nı mevcut başkana oy kullandı. Sadece 5 tane geçersiz oyumuz vardı. Burada siz ne anlarsınız, kendini göstermek için yapılmış bir durumdur. Orada delegenin arzusu ve isteğini yerine getirmedik diye bir şey yok” (Haber Merkezi)