EYT'YE İLGİ PATLAMASI!

EYT'YE İLGİ PATLAMASI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili konuştu. Erdoğan, hükümete yönelik EYT beklentisine son noktayı koydu ve “Tutturmuşlar erken emeklilik diye. İskandinav ülkelerinin çoğu bundan battı. Seçim kaybetsek de bu işte yokum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki açıklamalarının EYT Derneklerine olan ilgiyi arttırdığı ifade edildi. Emeklilikte Yaşa Takılan Derneği Kayseri Şube Başkanı İsmail Yılmaztürk, EYT ile ilgili yapılan son açıklamadan sonra daha fazla ilgi görmeye başladıklarını söyledi. “Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz” diyen Yılmaztürk, “Cumhurbaşkanımız EYT yok dedi, ama bize olan ilgi daha da arttı. Mail ve telefon yoluyla bize ulaşan çok kişi oldu. Adeta ilgi patlaması yaşıyoruz. Derneğimize üye olmak isteyenlerin sayısı da arttı. Biz yolumuza pes etmeden devam edeceğiz. Çünkü bizimkisi bir hak mücadelesi” diye konuştu. Diğer yandan Yılmaztürk, Cumhurbaşkanının İskandinav ülkeleri ile yaptığı Türkiye’yi kıyaslamasıyla ilgili de, “O ülkelerin milli geliri kişi başı 50 bin dolar, bizim ülkemizde ise 10 bin dolar deniyor. Birileri Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tartışmalar sürüyor. Bu konuda hafta sonu İstanbul’daki toplu açılış töreninde  açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT konusuna kapıları kapattı. Erdoğan “Tutturmuşlar EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Yapmayacağız seçim kaybetsem bile bu işte yokum.” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son dönemin dikkat çeken gündem maddelerinden olan Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili olarak, “EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’deki bütün sorunları, akılcı, tutarlı politikalarla istişare ederek çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Siyasette EYT ile ilgili karşılıklı açıklamalar yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ve sonrasında yaşananlarla ilgili konuşan Emeklilikte Yaşa Takılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri Şube Başkanı İsmail Yılmaztürk, kendilerine olan ilginin Cumhurbaşkanının yaptığı “EYT yok” açıklamasından sonra daha da arttığını dile getirdi.

“UMUTLAR KÖRELMEDİ, AKSİNE DAHA FAZLA ARTTI”

Kayseri’de 24 Kasım Pazar günü Hunat’ta dernek binası açılışını yapacaklarını anlatan Yılmaztürk, “Cumhuriyet Meydanı’nda hem derneğimizi tanıttık hem de üye olmak isteyen vatandaşlarımızla bir araya geldik. 2 günlük stant çalışmasında müthiş bir ilgi ile karşılaştık. Cumhurbaşkanımızın yaptığı son açıklamanın ardından bize olan ilgi daha da arttı. Telefonda mesaj yağmuru yaşadık. Arayan, soran çok oldu. İnsanlar ‘neredesiniz, nasıl size destek olabiliriz, nasıl üye olabiliriz?’ diye arayıp, sormaya başladı. Yani Cumhurbaşkanımızın yaptığı ‘ EYT yok’ açıklaması bu konuda mağduriyet yaşayanları daha fazla bir araya getirdi. Bize olan ilgi daha da arttı. Açılışımıza bu nedenle daha fazla katılım bekliyoruz. Bu konuda yapılan son açıklama ile umutlar körelmedi, aksine daha fazla arttı. Bu kapsamda bir kez daha herkesi 24 Kasım 2019 saat 13:30’da Hunat Mahallesi Zenneci Sokak’ta açılışını yapacağımız derneğimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“AÇILIŞA TANINMIŞ İSİMLER DE KATILACAK”

Derneklerinin açılışına birçok tanınmış ismin katılmasını da beklediklerini ifade eden Başkan İsmail Yılmaztürk, “Genel Başkanımız Gönül Boran Özüpak’ın yanı sıra diğer dernek başkanlarımız, siyasilerimiz, sendika temsilcileri ve vatandaşlarımız da katılacak. Bunun yanında Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın da katılmasını bekliyoruz. Kamuoyuna unutma sen varsan bir fazlayız çağrısı yapıyoruz” dedi. Haber: Cafer ZENGİN