EYT'lilere kötü haber! Artık oralarda çalışamayacaklar

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği karar, Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) üzecek. Merakla beklenen konuda karar çıktı. Peki şimdi ne olacak? Çıkan kararla birlikte nerede çalışan EYT'liler etkilenecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

EYT'lilere kötü haber! Artık oralarda çalışamayacaklar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde EYT kapsamında son bir yıl içinde emekli olanları da ilgilendiren dikkat çeken bir karar verdi. AYM, devletten yardım alan dernek ve vakıflarda emekli çalıştırılmasına izin veren Ek Madde 20 tümüyle iptal edilmesine hükmetti.
Yeniçağ Gazetesi’nin haberine göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından devletten yardım alan bazı dernek ve vakıflarda emeklilerin çalışmasına izin veren kanun maddesi iptal edildi. AYM’nin söz konusu kararı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında geçtiğimiz yıldan bu yana emekli olup bu kurumlarda çalışmaya devam edenleri de etkileyecek.

Nerelerde çalışanları etkileyecek?

İptal edilen madde ile, devletten yardım alan Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Diplomasi Forumu ile Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı gibi dernek ve vakıflarda artık emekli çalıştırılamayacak. Bu dernek ve vakıflarda, geçen yıldan bu yana EYT kapsamında emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden birçok emekli, aylıklarını kestirerek çalışmaya devam edebilecekler veya çalışmakta oldukları kurumlardan ayrılacaklar.

EYT'lilere kötü haber! Artık oralarda çalışamayacaklar

Genç nüfusun istihdamının arttırılması amacıyla!

AYM, verdiği kararda, genç nüfusun kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamının artırılması amacıyla yaşlılık veya emekli aylığı bağlanmış kişilerin bu kurumlarda çalışmasının yasaklandığı, söz konusu ek madde ile Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı, Antalya Diplomasi Forumu ile Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı’na istisna getirilmesinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydetti. AYM, devletten yardım alan söz konusu dernek ve vakıflarda, emekli çalıştırılmasına izin veren Ek Madde 20’yi iptal etti.