Eylül ayına nasıl başladılar! Haftaya hangi önemli veriler var

Kayserili vatandaşların yakından takip ettiği döviz kurlarında hafta nasıl geçti? Yeni haftada Ekonomik Takvim'de neler var? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Eylül ayına nasıl başladılar! Haftaya hangi önemli veriler var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de vatandaşların ve piyasaların yakından takip ettiği döviz kurları geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından politika faizinin yüzde 17,5'dan yüzde 25'e çıkarılmasının da etkisiyle hafta boyunca yataya yakın bir seyir izledi.

Piyasaların merak ile takip ettiği konular arasında ise yüzde 8,5 olan faiz oranlarının Haziran ve Temmuz aylarında yüzde 25'e çıkarılmasının döviz kurlarındaki olumlu etkisinin sürüp sürmeyeceği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bu ay ki Para Politikası Kurul Toplantısında nasıl bir faiz kararı alacağı konuları var.

28.08.2023 haftasına 26,35 TL civarında başlayan Dolar kuru serbest piyasada Eylül ayının ilk haftalık kapanışını 01.09.2023 Cuma günü 26,72 TL'den yaptı. Euro ise serbest piyasada 28.08.2023 haftasına 28,46 TL'de başladı ve Euro 01.09.2023 Cuma günü Eylül ayının ilk haftalık kapanışını ise 28,68 TL'den yaptı.

Gelecek hafta Tüketici Fiyat Endeksinin ve Üretici Fiyat Endeksinin açıklanması bekleniyor. 

Önümüzdeki hafta Ekonomik Takvim'de neler var?

4 Eylül 2023 Pazartesi
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu)
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu)
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) 
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) 
Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Ağu) 
Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ağu) 
7 Eylül 2023, Perşembe
Gross FX Reserves
Net FX Reserves
Hazine Nakit Dengesi (Ağu)