EY HÜKÜMET KÖYLERE GİT
Doğru Yol Partisi (DYP) Konya İl Başkanı Nurettin Fırat, çiftçilerin AKP hükümeti tarafından hayata geçirilen uygulamalarla büyük sıkıntı içerisinde olduğunu dile getirdi.
AKP Hükümeti’nin dışarıdan tahıl alımını gerçekleştirdiğini belirten Fırat, konuyla ilgili olarak Kayseri Olay’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ne yazık ki, tarıma ve çiftçiye yönelik yanlış politikalar uygulanmıştır. Çiftçiyi balık tutmaya değil, balık yemeyi sevk ediyorlar. Eğer önlem alınmazsa Kayseri, Konya, Adana gibi şehirler başta olmak üzere büyük kayıplar yaşanacaktır. Köylerde yaptığımız araştırmalarda, pulluk, mibzerler pas tutmuş köylünün evleri örümcek ağı ile dolmuş. Çünkü köylü yaptığı emeğin karşılığını alamayınca hizmet sunamıyor. Doğru Yol Partisi döneminde çiftçi ve köylü halkın efendisi konumunda iken şimdi ise halkın kölesi durumuna gelmiştir. Acil önlemler alınmaz ise ekmeğin kilo fiyatı mazotla eş değer olacaktır. Hükümetin bir daha oturup düşünmesi gerekir. Hiçbir şey hükümetin göstermek istediği gibi toz pembe değil.
Ey hükümet oturduğun yerden değil de köylere git. Paslanmış pulluklar, yıkılmış evler, bitmiş çiftçiyi ziyaret etki yaptığın çiftçiye destek politikasını ne kadar yanlış olduğunu yerinde görebilesin. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçi ve köylünün sıkıntılarını sıkça dile getirdik bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz”