Evsen uyardı: Zamanında büyük depremler olmuş, binlerce insan ölmüş. O bölgeye çok dikkat edin

Türkiye'de deprem kendini hiç unutturmuyor. Sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde bir ilimiz daha sallandı. Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen o bölge için, 'Çok dikkat edilmeli' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Evsen uyardı: Zamanında büyük depremler olmuş, binlerce insan ölmüş. O bölgeye çok dikkat edin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem ülkesi olan Türkiye’de kimi bu gerçeği unutsa da sık sık yaşanan depremler bu gerçeği sürekli hatırlatıyor. Tıpkı sabah saatlerinde Muğla’da hissedilen deprem gibi… Sabah saat 9.17 sıralarında AFAD verilerine göre Muğla Datça açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7,9 kilometre olarak ölçülen deprem vatandaşlarda endişe yarattı. 

Depreme ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen’den ise dikkat çeken açıklamalar geldi. Evsen, bölgede çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerken zamanında yaşanan depremlerde binlerce kişinin öldüğünü söyledi. 

Evsen açıklamasında, “Girit Adası'nda (Datça Muğla) 4 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. Girit Adası ve yakın civarı bölgenin en tehlikeli sismik aktivitesine sahiptir. 1303'de 8 Mw ve 1856'da 8,3 Mw büyüklüğünde depremler olmuş ve binlerce insan ölmüştür. Çok dikkat edilecek bölge.” ifadelerini kullandı.