Evsen'den dikkat çeken çıkış, 'Bir yerde birileri yanlış bilgi aktarıyor'

Deprem uzmanlarını karşı karşıya getiren MTA'nın deprem raporu sonrası Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den dikkat çeken çıkış, 'Rapor MTA'nın sitesinde onaylanmış duruyor. Bir yerde birileri yanlış bilgi aktarıyor' dedi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Evsen'den dikkat çeken çıkış, 'Bir yerde birileri yanlış bilgi aktarıyor'

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kayseri'de 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen fayların, 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini açıklayan son çalışması sonrasında deprem uzmanları açıklamalarıyla karşı karşıya gelmişti.

Deprem uzmanlarının karşı karşıya geldiği ve kamuoyunda tartışmaların sürdüğü deprem konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşların zihinlerini bulandıracak açıklamalar yapıldığını belirterek şu açıklamada bulunmuştu; “Depreme hazırlık bağlamında, depremle ilgili konularda çalışmalar yapılıyor, daha ürünler tam ortaya çıkmadan en çok yapılan şey spekülasyon, insanları tedirgin etmeye gerek yok. Kayseri’mizde Erciyes gibi değerimiz, nimetimiz var. Bunu değerlendirmesi gereken boyutlar var, bunun karar vericisi bizler değiliz, bilim adamlarının yapmış olduğu çalışmaların ucundan tutarak, daha sonuca ulaşmamış, yorumlar yapılmamış, değerlendirmeler, raporlar çıkmamış şekliyle kamuoyunun zihnini bulandırmanın manası yok. Kayseri’mizde deprem açısından dikkat etmemiz gereken ve önlemler bağlamında çalışmalar yapmamız gerektiğini bildiğimiz güzel şehrimiz, çok şükür tedirgin olacak bir şey değil.” 

Başkan Büyükkılıç bu açıklaması sonrası Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. Evsen açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Bizi MTA nin sunumuna büyükşehir belediyesi davet etti. Rapor MTA'nın sitesinde onaylanmış duruyor. Bir yerde birileri yanlış bilgi aktarıyor" dedi.