'Evet-hayır' yetim kaldı!

'Evet-hayır' yarışmasıyla milyonların gönlüne taht kuran ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Evet-hayır' yetim kaldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yarışmacılarını Mehter Marşı ile karşılayıp, İzmir Marşı ile uğurlayan ünlü sunucu Erkan Yolaç 89 yaşında uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

'Evet-hayır' yetim kaldı!

1980’li yılların ortalarında TRT ekranlarında sunuculuğu Cenk Koray’ın yaptığı Pazar Sürprizi programının içinde yer alan ‘Evet-Hayır’ yarışması ile milyonların hafızasına kazınan başarılı sunucu Erkan Yolaç’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. 

Yarışmacıların iki dakikalık süre içinde ‘Evet-hayır’ sözcüklerini kullanmaması üzerine kurulan yarışmanın sunucusu Yolaç’ın ‘İki dakikalık süre içerisinde katiyen evet hayır kelimesini kullanmayacaksınız.  Sorularıma evet-hayır diye cevap vermeyeceksiniz. Verdiğiniz cevabı tekrar etmeyeceksiniz. Sorularıma makul ve mantıklı cevap verirken sözle cevap vereceksiniz, başınızı emme basma tulumba gibi, sallayarak cevap vermeyeceksiniz. Hayatınızda ilk defa mikrofona gelirken merasimle alkışlar içerisinde Mehter marşıyla geleceksiniz. Yerinizde giderken İzmir Marşı'yla gideceksiniz. Şimdi evvelce bu yarışmaya iştirak etmemiş. Kendisine güvenen güvenmeyen, cesur olan, olmayan bir bayan (bay) yarışmacı arıyor.’ şeklindeki anonsu da yıllarca vatandaşların diline pelesenk oldu.