Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Betül Merd, sarı kantaron bitkisi ve sarı kantaron yağının kullanım alanları hakkında bilgi verdi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Fatma Uçan, Ramazan'ın ardından tüketilecek gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, 'Bayramda hafif ve ev yapımı tüketime önem verilmeli' dedi.
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Betül Merd, Ramazan Bayramı süresince dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önerilerde bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş (KAYMEK) bünyesinde faaliyet gösteren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, öz saygı, motivasyon, kurumsal aidiyet ve meslek etiği konuları üzerine hizmet içi eğitim programı düzenledi.
Uzman Diyetisyen Mihriban Alemdar; 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla sağlıklı beslenmenin önemini anlatarak; Ramazan ayında uzun süreli açlık dönemi olduğu için mutlaka sahur yapılmasını önemsiyoruz dedi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Uçan, Ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenlere değinerek, 'İftarda çok sıcak çorba içilmemeli. 14-15 saat açlığın ardından aşırı sıcak çorba midede yanmaya sebep olabilir' dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak, Şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak en başta gelen milli görevimizdir dedi.
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Betül Merd, göbek eritme yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Hizmetlerin ve yatırımların yanı sıra personel eğitimine de önem veren Kocasinan Belediyesi tarafından belediye çalışanlarına yönelik 'İnsan İlişkileri ve İletişim ile Kurum Kültürü ve Aidiyeti' eğitimi verildi. Düzenlenen programlar ile çalışanların bilgi birikimini sürekli artırdıklarını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; 'Eğitimler sayesinde şehre daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunuyoruz' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Erciyes Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin’in toplu iş sözleşmesindeki sözlerine tepki gösterdi. Ertekin’in Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşunu üzerinden kirli bir siyaset yürüttüğünü öne süren Arık, “Kamu kaynakları üzerinden sürdürdüğün saltanatın diyetini ödemek için yalakalıkta sınır tanımadığın gibi hadsizlikte de sınır tanımıyorsun” diye konuştu.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Rabia Özaslan, lahananın kanser hastalığına karşı önemli bir besin olduğunu belirterek, Lahananın sindirildikten sonra ortaya çıkan metabolitileri var. Bunlar C vitamini, E vitamini ve enzimler (süperoksit dismutaz, peroksidaz, katalaz) üretmesinden dolayı kanser hücresi oluşumunun engellenmesinde önemli bir rol oynuyor. Yine aynı zamanda da oluşmuş kanserin vücutta çoğalmasını ve diğer bölgelere de sıçramasını engellemede etkili oluyor dedi.
Kalbinizi uzun yıllar sağlıklı tutmak için alışveriş sepetinizden ve diyetinizden uzak tutmanız gereken yiyecekler...
Melikgazi Belediyesi sosyal hizmetler kapsamında birçok mahallede bulunan sosyal tesislerde psikolog ve diyetisyen danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Günlük yaşantımızı derinden etkileyen ve beslenme alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisine bir de kış mevsimine has etkenler eklendi. Havaların soğumasıyla açık havaya çıkma isteğinin azalması, hareketsizlik ve oturarak çalışmak gibi nedenler insülin metabolizmasını bozarken, pek çok kişide sık yeme isteğini pompalıyor.
Diyetisyen Elif Bilgin Baş: Kontrolsüz olarak tüketilen bitki çayları karaciğer enzimlerinde yükselmeye sebep olur.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr Merve Sır, kış aylarının vazgeçilmez meyvesi greyfurt hakkında bilgi verdi.
Kayseri Şeker Fabrikasının eski Genel Müdürü Ayhan Teke uyardı...
Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Fatma Uçan, soğuk havalarda bağışıklık sistemine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, 'Bağışıklığı güçlendirmek için kırmızı ve mor meyveler tüketilmeli ve günde 12-15 bardak kadar su içilmeli' dedi.
Diyet ve Beslenme Uzmanı Rabia Özaslan, hava sıcaklıklarının artışı nedeniyle su ihtiyacının da artığına dikkat çekerek , 'Günde 2,5-3 litre kadar su içmek gerekiyor. Yaz aylarında terleyerek attığımız su, mutlaka tekrar alınmalı' dedi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Fatma İlhan Uçan, bayramda beslenmeye dikkat etmemizi söyleyerek, 'Elbette tatlı tüketeceğiz ama genelde daha sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tüketmeliyiz' dedi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Rabia Özaslan, fiziksel aktivitenin önemi ile ilgili verdiği bilgilerde, 'Fiziksel aktivite bir tercih değil, yeme içme gibi temel bir ihtiyaçtır' dedi.
Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Çime, obezite ile ilgili verdiği bilgilerde spor ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu söyleyerek, 'Obezite tedavileri spor ve diyetle desteklenmezse yeniden kilo alımı başlar' dedi.
CHP Kayseri İl Sekreteri Zeki Özkan, “Devlet ciddiyetinden nasibini alamayan AKP, 19 yıldır sürdürdüğü yapboz mantığı ile ülkemizi uçuruma sürüklemeye devam ediyor” dedi.
Bellona Kayseri Basketbol coachı Ayhan Avcı, hakem hatalarından dert yanarak ciddiyetsizlik yapıldığını ifade etti.