Esnafların durumunu anlatan Alan: Maddi açıdan iyi durumda değiliz!

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, vatandaşlara çağrı yaparak, 'Alışverişinizi yerel esnaftan yapın' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnafların durumunu anlatan Alan: Maddi açıdan iyi durumda değiliz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan OlayTürk Tv'de yayınlanan Ramazan Özel programına katıldı. Bir çok önemli konuya temasta bulunan Mustafa Alan, esnafın pandemiden dolayı zor durumda olduğunu vurguladı. Dev marketlerin vergilerinin farklı şehirlere gittiğini söyleyen Alan, Kayseri halkına alışverişlerini yerel esnaflardan yapmaları için çağrı yaptı. 

"VERGİLER DEVAM EDİYOR, AMA GELİR YOK"
Kiralar vergiler ve giderlerin devam ettiğini ancak yeteri kadar gelir olmadığının da altını çizen Mustafa Alan, "Şu anda lokantalar kapalı, kahvehaneler kapalı, kafeler kapalı yani maddi açıdan iyi durumda değiliz. Kiralar ve vergiler devam ediyor türlü giderler devam ediyor, ama gelir yok. Yanımızda istihdam ettiğimiz arkadaşlarımız da var hiç birimiz iyi durumda değiliz. Anayasanın 173. maddesinde 'Devlet esnaf ve sanatkarı korur, koruyucu ve kollayıcı tedbirler alır' yazıyor. Bir miktar sahip çıkıldı, hiç sahip çıkılmadı diyemeyiz. Başta yerel yönetimlerimiz belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Maske ve hijyen desteği yaptılar belli meslek dallarına gıda yardımı bile yaptılar" dedi.

"YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN"
Türkiye genelinde yerel esnaftan alışveriş yapılması konusunda çağrı yapıldığını söyleyen Alan: "Ben Kayseri halkına çağrı yapmak istiyorum yerel esnaflardan alışverişlerini yapsınlar. Dev marketlerin vergileri de değişik şehirlerde hatta farklı ülkelerde olanlar bile var. Dolayısıyla mahallemizdeki bakkal esnaflarımızdan, lokantalarımızdan alışveriş yapalım. Türkiye genelinde yerel esnaftan alışveriş yapılması konusunda çağrı yapılıyor ben de bu çağrıya katılmak istiyorum" diye konuştu.