Esnafların çukura düştüğü yere Kazım Yücel'den 24 gün sonra gittiler

Kocasinan Belediyesi'nin çalışmaları sonucu etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı İçin bölge esnafının çukura düştüğü Argıncık Doğu Sanayi'ye belediye başkanı haftalar sonra gitti. Başkanla birlikte olay yerine giden başkanın adamlarının vücut dili ise belediye çevrelerinde gündem oldu.

Esnafların çukura düştüğü yere Kazım Yücel'den 24 gün sonra gittiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle esnafın mağdur olduğunu, etrafında güvenlik önlemi alınmayan çukurlara düştüğünü Kocasinan Belediyesi’nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel’in gündeme getirmesinin ardından Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da beraberinde heyetle 24 gün sonra Doğu Sanayi’ye gitti.

YÜCEL DOĞU SANAYİ’DE YAŞANANLARI 26 EKİM’DE DUYURMUŞTU

İYİ Partili Kazım Yücel,  26 Ekim tarihinde Doğu Sanayi’de yaşananları olay yerinden anons yaptığı video kaydı ile kamuoyuna şöyle duyurmuştu:

“Değerli Kayserili hemşerilerimiz, bugün Doğu Sanayideyiz. Doğu Sanayinin içerisinde aşağı yukarı 1 aydır bir çalışma var. Asfaltlar kazınmış bir takım alt yapı çalışması yapılmaya çalışılmakta. Belinize gelen noktalarda çukurlar kazılmış, çalışmalar devam ettiği için çukurlar açık bırakılmış. Bu gün buraların güvenliğinin alınmadığını sizlere göstermek istedim. Bu gün yapılan bu çalışmaların süreleri Doğu Sanayideki esnaflarımıza belirtilmeliydi. 1 Ay mı, 6 ay mı sürecek, bu ihaleyi alan kişinin esnaflarımıza duyurması gerekmekteydi. Belediyenin de verdiği ihaleyi takip etmesi gerekmektedir. İnsanın beline gelen nokta çukurlar açılmış ama etrafında güvenlik önlemi yok. Esnaflarımızdan aldığımız bilgilere göre bazı araçların bu çukurlara düştüğü, vatandaşların dükkânlarının önündeki bu çukurlara düştüğü ifade edilmektedir.

Ben özellikle bir çukurun içerisinden sizlere seslenmek istedim. Buraların belediye tarafından güvenliklerinin alınmadan yapılması bir zafiyettir. Esnaf, burada aşağı yukarı 1 aydır alışverişe gelen araçların sağlıklı hareket edememesinden kaynaklı zaten ekonomik bir sıkıntı varken birde böyle bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Vatandaşlarımız esnaflarımız çekindiklerinden sizlere bunları ifade edemiyorlar olabilir ama bizler sizlere görsellerle ifade ediyoruz. Bu çağda Kayserimizin olmaması gerektiği şekliyle bir çalışma var burada. Doğu Sanayiye hepinizi davet ediyorum, yerinde bu tür hataların giderilmesi için esnaflarımızın talebi var. Bizimde size duyurumuz var.”

ÇOLAKBAYRAKDAR 24 GÜN SONRA GİTTİ

Argıncık Doğu Sanayi’de yaşanan çarpıklıkları Kazım Yücel’in gündeme getirmesinin ardından belediye ekipleri ertesi gün çukurları kapattılar ancak çalışmalar bölge esnafının deyişiyle, “ağır aksak” ilerliyorken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  Kazım Yücel’den 24 gün sonra olay yerine gitti.

Belediye ekibiyle olay yerinde inceleme pozları verip fotoğraf çekilen ve bu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Çolakbayrakdar, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni planlamalarla yeni yollar açmaya devam ediyoruz. Doğu Sanayi esnafımız ve bu bölgede yaşayan hemşehrilerimizin kullanımına açacağımız yol çalışmamıza en kısa sürede başlıyoruz inşallah.”

BAŞKANIN ADAMLARININ VÜCUT DİLİ

Çolakbayrakdar’ın berberinde Doğu Sanayi’ye gelen belediyeciler arasında 2 ismin vücut dili ise dikkat çekti.

En solda eli arkasında bağlı olarak Başkanı dinleyen kişi, AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Cengiz Ekici.

En sağda eli arkasında bağlı olarak Başkanı dinleyen kişi ise İmar’dan sorumlu belediye başkan yardımcısı Ali Bulu.

Bu 2 ismin ortak özelliği ise belediyede imarın bu 2 isimden sorulması.

Cengiz Ekici’ye Meclis Üyesi olmasına rağmen belediyede oda verilmesi dikkat çekerken odalarının Ali Bulu ile yanyana olması da dikkat çeken bir başka konu.

Her iki ismin de elllerini arkada başlaması belediye çevrelerinde “vücut dillerinin anlattığı ile belediyedeki pozisyonları birebir aynı” yorumlarını beraberinde getirdi.

Vücut dili uzmanlarına göre; “Ellerin arkada bağlanması otorite ve gücü temsil eder. İnsanlar bu duruş ile karşısındaki insana benim arkam sağlam mesajını verirler. Bu duruşa denetçi duruşu da denmektedir. Yani güç ve hakimiyet bende anlamına gelir.”

Kazım Yücel'in Argıncık Doğu Sanayi'de gündeme getirdiği mağduriyetin haberini okumak için TIKLAYIN