Esnafı dinleyen İYİ Partili Kazım Yücel: Mekanı kapatan hesabı öder!

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, esnafın sorunlarını dinledi. Yücel, 'Esnafı öldürdünüz, üstüne tuz basıyorsunuz' dedi.

Esnafı dinleyen İYİ Partili Kazım Yücel: Mekanı kapatan hesabı öder!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel, hükümetin pandemi sürecini iyi yönetmediğini ve özellikle küçük esnafı büyük sıkıntıya soktuğunu belirtti. Yücel, "Pandemi sürecinde birbiri ile çelişen kararlar alınarak esnafı öldürdünüz. Bu da yetmedi şimdi de 17 günlük tam kapanma ile ölen esnafın üzerine tuz basıyorsunuz"  ifadelerini kullandı. Farklı bölgelerde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Yücel,  sıkıntıları dinledi.
“ÖLÜME TERK EDİLDİK”
Esnaflar, pandemi sürecinde unutulduklarını ve adeta ölüme terk edildiklerini belirtti. Ortaya atılan bahanelerle gerekli desteğin verilmediğinden yana dert yana bazı esnaflar, “Artık ölüme yakınız" ifadesini kullandı. 
“HERKESİ KENDİLERİ GİBİ LÜKS İÇİNDE SANIYORLAR”
Esnafın sıkıntılarını dinleyen İyi Partili Kazım Yücel de, "Fırsat bulduğumuz her anı vatandaşımızın sorunlarını dinlemeye ayırıyoruz.  Kayseri'nin çeşitli noktalarında bulunan esnaflarımızı ziyaret edelim dedik. Esnafımızı dolaştık, onların dertlerini dinledik. Hakikaten zaten ekonomik gelgitlerle boğuşan esnafımız, bir de pandemi sürecine takıldı. Bu süreci iyi yönetemeyen iktidar partisi ve bilim kurulu üyeleri, herkesi kendisi gibi düşünerek kararlar aldı. Herkes Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve paralarını tıkır tıkır alan kamu çalışanları ile  bilim kurulu üyeleri gibi şartlarda hayat sürmüyor. Bilim Kurulu üyeleri ve iktidar partisinin yöneticileri herkesi  ve başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamalarda kapanan dükkanların iş yaptığını zannediyor sanırım. Kapanma kararı alınınca kendilerinin maaşı yattığı için herkesin maaşlarının da yattığını zannediyorlar. Çünkü ne vatandaşın derdi ile dertleniyorlar ne de esnafımızı düşünüyorlar. Düşündükleri tek şey, kendi yandaşlarını bu süre zarfında nasıl zengin ederiz ve bu süreçten onlara ne kadar az yara alarak kurtarabiliriz. Esnaf perişanmış, Mehmet abi çay satamıyormuş, Ayşe ablam kafesini  işletemiyormuş çok da umurlarında değil. Kendilerinin yaşam kalitesinde değişen bir durum olmayınca herkesi de öyle zannediyorlar. Yani herkesi parası kesilmeden ve lüks içinde yaşam sürüyor, zannediyorlar" dedi.
“MEKANI KAPATAN HESABI ÖDER!”
Esnafın yeni alınan tam kapanma kararından da memnun olmadığını belirten İYİ Partili Kazım Yücel, "Bakın, esnaf sanki müthiş bir sezon geçirmiş ve gelirine gelir eklemiş gibi çıktılar bir de tam kapanma kararı aldılar. Toplum sağlığı açısından kararı eleştiren yok ama ortada bir adaletsizlik var. Herkes maddi imkanı ölçüsünde üreteci. Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapan esnaf oluyor da kapalı çarşıda rızkını kazanmaya çalışan neden esnaf sınıfına konulmuyor. Koca koca fabrikalarda işler  durdurulmazken; küçücük dükkanında çay satan Mehmet abinin dükkanı neden kapatılıyor. Ayşe ablanın dükkanı neden yasaklar listesine alınıyor. Elbette ekonomik hareketlilik devam etsin, üretim durmasın, insanlar işsiz kalmasın ve evlerine ekmek götürebilsinler. Ama adil olalım, eşit davranalım ve hakkaniyet ölçüsünde hareket edelim. Burada büyük bir adaletsizlik var. Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte yaşanan adaletsizlikler esnafı  yaşayamaz hale getirdi ve öldürdü. Bırakın para kazanmayı 1 yıldan fazla zamandır borçlarını bile ödeyemeyen esnafımız yine uzun bir süre kapalı kalacak. Bu süre zarfında verilmeyen desteklerle zaten esnafı öldürdünüz, şimdi de öldürdüğünüz esnaf kokmasın ve kimse görmesin diye üstüne de tuz basıyorsunuz. Yazık gerçekten çok yazık. Tam kapanma elbette olmalı ve ama mekanı kapatıyorsanız da hesabı ödemek zorundasınız. Bizim kültürümüz bunu gerektirir. Mekanı kapatan, hesabı öder. Öyle 'Kalın sağlıcakla' diyerek bitirdiğiniz konuşma ile  vatandaş 'sağlıcakla' kalmıyor. Madem kapattınız her yeri, herkesin zararını karşılamak zorundasınız" şeklinde konuştu.