Esnaf Kayseri'de böyle dert yandı: Bugün ağzıma ekmek koymadım, yemek yemedim!

Kayseri'de CHP'li vekillere dert yandılar: 'Bugün ağzıma ekmek koymadım' , 'Vallahi buzdolabı boş, yetişin gayri yetişin', 'Hani faiz yoktu!' ...

Esnaf Kayseri'de böyle dert yandı: Bugün ağzıma ekmek koymadım, yemek yemedim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve 38 Milletvekili’nin Kayseri ziyaretleri sürüyor. Dün kentte gelen ve bazı temaslarda bulunan CHP heyeti, bugün de ilçe ve kent merkezindeki ziyaretlerini sürdürüyor. CHP’li vekiller kent merkezinde, çarşı-pazarda da vatandaşlarla bir araya geldi. Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere sorunları dinleyen CHP’li vekiller, vatandaşlarla görüştü. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “38 Milletvekilimiz, parti yöneticilerimiz ve il örgütümüzle Kayseri'de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Esnafımız, işçimiz, işsizimiz ve yurttaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatacağız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil de, “Ülkemizi bekleyen güzel yarınları anlatmak için Kayseri’ye geldik; dertlere ortak olup çözüm üretmeye geldik” dedi.
“BUGÜN AĞZIMA EKMEK KOYMADIM”
Kayseri'de CHP'li milletvekillerine derdini anlatan bir esnafın, öğle yemeğine dahi para bulamadığını söylemesi dikkat çekti. Esnaf, “20 lira yol parası ver, gel. Bugün ağzıma ekmek koymadım, yemek yemedim. Bir çorba içeyim dedim, 15 lira. Yumurta alamıyorum tezgahıma” ifadelerini kullandı.
“VALLAHİ BAK BUZDOLABI BOŞ. YETİŞİN GAYRİ YETİŞİN”
Esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştığı emekli bir vatandaş, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’e, “Vallahi bak buzdolabı boş. Yetişin gayri yetişin” diyerek dert yandı.
“HANİ FAİZ YOKTU!”
Kayserili bir toptancı esnafı ise pandemide aldıkları desteğin geri ödemesine faiz eklendiğini belirterek, “Hani bize destek veriyordu pandemide, bakın. Adam günlük faizini koyuyor. Halk Bankası’ndan 25 milyar (bin) biz aldık ya… 25 milyar (bin) destek verdi ya onu da böldüler. 4 milyar (bin), 5 milyar (bin) faiz koydular. Hani faiz yoktu” dedi.