Eski Vekilden dikkat çeken açıklama: Kahroluyorum

Kayseri'de kooperatif yönetiminin mağdur ettiği yüzlerce insan için henüz bir sonuca varılmazken, CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Eski Vekilden dikkat çeken açıklama: Kahroluyorum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’deki bazı konut yapı kooperatifleri, genel kurullarında karar alarak, kesin maliyetin belirlenmesinin ardından ortaya çıkan borcu ödeyen üyelerine tapularını vermişti. Birçok kooperatif üyesi tapularını bu şekilde alırken, yıllar sonra karşılarına çıkan binlerce liralık borçla şoka uğradı.

Yaşanılan mağduriyet karşısında ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar, konuyu birçok kez gündeme getirmiş, vekillerden yardım istemişti. Meclis gündeminde de kendine yer bulan konuya ilişkin ise bir gelişme yaşanmadı. Yapı kooperatifi mağdurlarının sorunları için henüz bir çözüm üretilmedi. 

Buldukları her fırsatta mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama ise CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık’tan geldi. Milletvekilliği döneminde konuyu sık sık gündeme taşıdığını ifade eden Arık, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kooperatif mağdurları ile Meclis kürsüsündeki videosunu paylaşan Arık, “O gün kooperatif mağdurlarının sorunlarını biz çözeriz diyenlerin bugünkü hallerini üzülerek görüyorum.” dedi. 

‘Kooperatif mağdurlarının çaresizliğini, yalnızlığını görünce kahroluyorum’

Arık açıklamasında, “Milletvekilliği görevim süresince hep mazlumların, mağdurların sesi olmaya gayret gösterdim. Ev sahibi olmak isterken dert sahibi olan Tülay ablamın, şehit anası Hatice anamın sesi olmaya çalıştım. O gün kooperatif mağdurlarının sorunlarını biz çözeriz diyenlerin bugünkü hallerini üzülerek görüyorum. Kooperatif mağdurlarının çaresizliğini, yalnızlığını görünce kahır oluyorum. Üzülmeyin kooperatif mağduru yurttaşlarım. Kooperatif meselesi memleket meselesidir. Sizin haklı davanızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sonunda hak yerini bulacak.” ifadelerini kullandı.