Eski Başkanlardan zam tepkisi!

Akaryakıta gelen son zamlar tepkileri de beraberinde getirdi. Art arda yaşanan zam furyasına Kayseri'de eski il başkanları da tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Eski Başkanlardan zam tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.
Karar göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinden alınan vergi tutarı da 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazdan da 5,77 lira ÖTV alınacak. Son olarak yaşanan bu gelişmeler zam tartışmalarını da alevlendirdi. 
SİYASETTE ZAM TEPKİSİ
Ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte alım gücü her geçen gün düşüyor. Art arda gelen zamlar karşısında vatandaşlar kara kara düşünüyor. Zamlara muhalefetten de tepki var. Kayseri’de eki il başkanları zamlara tepki gösterdi. AK Parti iktidarını hedef alan eski İl Başkanları vatandaşın sıkıntı içinde olduğuna dikkat çekti.
AKP İLE VATANDAŞA ZAMLI, KENDİLERİNE SARAYLI HAYAT DEVAM EDİYOR
CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer, “AKP ile vatandaşa zamlı, kendilerine saraylı hayat devam ediyor” dedi. Özer, zamlara yönelik tepkisinde şu ifadeleri kullandı:  AKP gerçeği budur! Seçim biter vatandaş unutulur! AKP’li Maliye Bakanı ne demişti: ‘Şöyle bir uyusak da 6 ay sonra uyansak çok farklı noktalara gideceğiz” Gerçekten de öyle oldu! Ülke daha önce hiç yaşamadığı karanlık noktalara gidiyor. Vatandaşın umudu tükeniyor, halkı bu hale getirenler ise o tatlı uykularından bir türlü uyanmıyor. Zam rekortmenleri gerçekleri gizleyip, süslü cümlelerle nutuk atarken, ülkede AKP ile zam istikrarı tüm hızıyla sürüyor. “İstikrar'sızlık sürsün zam, faiz ekonomisi büyüsünün” mimarı AKP ile vatandaşa zamlı, kendilerine saraylı hayat devam ediyor.
Eski Başkanlardan zam tepkisi!ÖLÜM TÜKETİM VERGİSİ OLMALI
İYİ Parti eski İl Başkanı Sebati Ataman da zam haberlerine tepki gösteren isimler arasında. Ataman, iktidara torba yasa göndermesi yaparak, “Bence torba yasa teklifi içine bir madde daha eklenmeli, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi)’nin adı değiştirilmeli ve Ölüm Tüketim Vergisi olmalı.
Eski Başkanlardan zam tepkisi!