Eski başkan görevden alındı! İşte nedeni...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe görevden alındı. Karatepe görevden neden alındı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Eski başkan görevden alındı! İşte nedeni...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe görevden alındı. Karatepe görevden neden alındı? Cumhurbaşkanı danışmanı olan Karatepe görevden alındı.Eski başkan görevden alındı! İşte nedeni...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan danışmanlarının çoğuyla yollarını ayırma kararı aldı. Odatv'nin haberine göre, danışman kadrosuna yaş sınırı getirildiği buna göre 65 yaşını aşanların danışmanlık görevi yürütmemesi kararı alındı. Listedeki isimlerin bazılarının bu karar doğrultusunda görevden alındığı öğrenildi. Odatv’nin haberine göre Külliye’nin yolları ayırdığı isimler şöyle oldu:

İşte görevlerine son verilen Cumhurbaşkanı danışmanları

Ayşenur Bahçekapılı: AK Parti eski milletvekili
Esengül Civelik: Yalova, Kırklareli ve Muğla'da valilik yaptı. 
Sefer Turan: Gazeteci Sefer Turan özellikle Filistin ve İsrail konusunda uzman bir gazeteci. 2011 yılından bu yana Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu.
İbrahim Halil Çelik: Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı.
Hakkı İlnur Çevik: Gazeteci yazar
Fahri Kasırga: 15 Temmuz gecesi derdest edilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
İsrafil Kışla: AK Parti Artvin eski Milletvekili
İhsan Şener: AK Parti Ordu eski Milletvekili
Yalçın Topçu: BBP eski Genel Başkanı
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu: Bitkisel tedavilerle bilinen uzman isim
Ayşe Türkmenoğlu: AK Parti Konya eski milletvekili
Ahmet Karayiğit: Eski Yargıtay ve HSYK üyesi
Mehmet Akarca: Gazeteci Akarca son olarak ATV Ankara Temsilciliği görevinde bulunmuştu. 
Şükrü Karatepe: Kayseri eski Belediye Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili aday adayıEski başkan görevden alındı! İşte nedeni...Şükrü Karatepe kimdir?

Türk hukukçu, akademisyen ve eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

1949'da Kayseri-Erkilet'te doğdu. 1968'de Kayseri Lisesi'nden, 1973'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, bir süre avukatlık ve iş müfettişliği görevlerinde bulundu. Daha sonra Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde asistanlığına başlayıp, 1983 yılında siyaset bilimi doktoru ve 1989 yılında da aynı üniversitede Anayasa doçenti oldu. 1994'e kadar Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü.

Doç. Dr. Şükrü Karatepe, 27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Refah Partisi listesinden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Refah Partisi Davası - Gerekçeli karar ve Ankara 1 No'lu DGM'den bir yıllık hapis ve beş yıl siyasetten uzak kalma cezası almış ve 24 Nisan 1998'de cezaevine giriş tarihine kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesidir.

1 Şubat 2016'dan itibaren ise, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanmıştır.

Karatepe, evli ve üç çocuk babasıdır.