Eski Başkan'dan, AK Partili Elitaş'a dikkat çeken tepki: AKP'nin EKT'lisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski İl Başkanı olan ve şu anda da Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanlığı yapan Ümit Özer'den, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'a dikkat çeken EYT tepkisi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Eski Başkan'dan, AK Partili Elitaş'a dikkat çeken tepki: AKP'nin EKT'lisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, katıldığı bir televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlarla  (EYT) ilgili açıklamaları tepkileri beraberinde getirdi. Elitaş, ‘ETY’nin 5 yıllık maliyeti yaklaşık 300 milyar dolar’ dedi. Elitaş, ‘EYT’yi çıkarmak hata mı oldu?’ sorusuna, ‘Toplumda bir konsesyum oluştu. Hiç kimse itiraz etmedi. 2023 yılında 2 buçuk milyon kişi emekli olabilecekti. 2028 yılında da bu rakam 4 milyonu aşacaktı. Muhtemelen 3 milyona yakın kişi EYT’den emekli oldu’ yanıtını verdi. 

Eski Başkan'dan, AK Partili Elitaş'a dikkat çeken tepki: AKP'nin EKT'lisi!

AK Partili Elitaş’ın bu yöndeki açıklamaların CHP’nin Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer’den sert tepki geldi. Aynı zamanda Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Özer, ‘AKP'nin EKT'lisi vatandaşın alın terine göz dikmiş’ dedi.

'Suriyelilere milyarlar aktarırken çıtları çıkmıyor'

Özer, ‘Ülkeyi biz yönetemedik diyemiyorlar. Biz beceriksiziz diyemiyorlar.  Kadrolu müteahhitlerine milyonlar aktarırken, yandaşlarını zengin ederken ses etmiyorlar.  Suriyelilere milyarlar aktarırken çıtları çıkmıyor, ama iş vatandaşa gelince hep bir ağızdan koro halinde ayaklanıyorlar. Öfkelerini kusuyorlar, şimdi de sabah akşam EYT'yi hedefe koyarak, yandaş camiada cambaza bak oynuyorlar, oynatıyorlar. Kasayı boşaltanlar, hesabı yılardır halka ödetenler, yoksulluğu, tasarrufu halka, şatafatı, lüksü, israfı, zenginliği ise kendilerine hak görenler, şimdi yine kaçacak yer, sığınacak liman, bir de algı oluşturacak, anlatılacak, 'düşman' masalı arıyor! Halka tepeden bakanlar, en iyi yaptıkları şeyi yapıp, yine halkı suçluyorlar’ diye konuştu. 

'AKP’nin EKT'lisi!'

‘Şimdi de analarının ak sütü gibi helal olan kazanılmış hak EYT'yi  hedef aldılar, düşmanlaştırdılar’ diyen Özer, Elitaş’a yönelik olarak ‘AKP’nin EKT'lisi yani emeklilikte koltuğa takılan ismi’ ifadesini de kullandı.

Eski Başkan'dan, AK Partili Elitaş'a dikkat çeken tepki: AKP'nin EKT'lisi!

'Hani uçuyordunuz, hani Almanya sizi kıskanıyordu?'

Başkan Ümit Özer, şunları söyledi: Hani uçuyordunuz, hani Almanya sizi kıskanıyordu? Ne oldu? Emekliye, asgari ücretliye reva gördükleri 3 kuruşa göz diken bu zihniyete yazıklar olsun. AKP’nin emekliğini çoktan gelmiş EKT'lisi yani emeklilikte koltuğa takılan ismi Mustafa Elitaş, EYT’lileri hedef alarak, '5 yıllık maliyetleri 300 milyar dolar, kimse ses çıkarmadı'  çıkmamalıydı, faturayı 85 milyon ödüyor demiş! Peki sizin bu ülkeye verdiğiniz zararları yıllardır kim ödüyor? Peki sizin bu ülkeye zararınız kaç milyar dolar? Sahi, sizin bu ülkenin umutsuzluğa sürüklediğiniz gençlerine, yokluğa, yoksulluğa ittiğiniz işçisine, çiftçisine, emekçine, değerlerine verdiğiniz zararlar ne olacak? Yeter artık! Milletin emeğinden, milletin cebinden, milletin geleceğinden elinizi çekin. Beceriksizliğinize kılıf aramayın, aynaya bakın! Tek gerçek var, yönetemiyorsunuz!

Eski Başkan'dan, AK Partili Elitaş'a dikkat çeken tepki: AKP'nin EKT'lisi!