ERÜ Tıp Fakültesi'nde kadın doktora sözlü ve fiziki saldırı

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Polikliniği'nde bir kadın doktorun sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay'da...

ERÜ Tıp Fakültesi'nde kadın doktora sözlü ve fiziki saldırı

Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, bugün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Polikliniği'nde bir kadın doktorun sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını duyurdu.

Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve zor çalışma koşullarına dikkat çekti. Şahin, "Sağlıkta şiddet haberi vermekten ve tepki göstermekten bıktık!" diyerek, sağlık sektöründeki şiddet olaylarına karşı duyarlılığın yetersiz olduğunu vurguladı.

Açıklamasında, polikliniğinde yaşanan olayın detaylarına da yer veren Şahin, sabırsız ve ahlaksız bir vatandaşın, doktor arkadaşına sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğunu ifade etti. Şahin, sağlık çalışanlarının yoğun çalışma temposuna rağmen böyle bir saldırıya maruz kalmasının hem hekimler hem de diğer hastalar açısından olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

ERÜ Tıp Fakültesi'nde kadın doktora sözlü ve fiziki saldırı

Başkan Şahin, 'Her doktor 5 dakika bile ara vermeden çalışıyor'

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sağlıkta şiddet haberi vermekten ve tepki göstermekten bıktık! Maalesef bugün de kendi kliniğimde bir kadın doktor arkadaşım, sabırsız ve ahlaksız bir vatandaşın sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Polikliniğimizdeki her doktor 5 dakika bile ara vermeden çalışıyor. O koşturmacanın içinde, benim hastama hemen bakacaksın diyen bir ahlaksız, hem hekim arkadaşımıza saldırıp onu ruhen çökertiyor, hem de aynı sıradaki onlarca sabırlı hastanın hakkına giriyor. Biz hekimler, uğradığımız şiddete ve içinde bulunduğumuz sağlıksız çalışma ortamına ilişkin olarak sorumlu makamların duyarsızlığını vicdanlı ve kadirşinas vatandaşlarımıza şikayet ediyoruz. Hekimin ve kaliteli sağlık hizmetinin değerini bilen insanlardan bu konuda destek bekliyoruz."

Şahin, yetkililerin ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, sağlık çalışanlarının ve kaliteli sağlık hizmetinin değerini bilen vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.