Ersoy: Ederi 1 dolar FETÖ'nün gayrimeşru çocukları

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ek bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimi de unutmadı. 15 Temmuz'u 'İderi 1 dolar olan FETÖ'nün gayrimeşru çocuklarının devletimize ve milletimize karşı başlattığı hunhar darbe girişimi' diye nitelendiren Ersoy'un konuşmasının ayrıntıları Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ersoy: Ederi 1 dolar FETÖ'nün gayrimeşru çocukları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TBMM’de kabul edilen 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ek bütçenin 6 Şubat depremleri nedeniyle yapılan harcamalar ve kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarının karşılanması için yapıldığını ifade etti. İlk beş aylık bütçe gelir gerçekleşmeleri de göz önünde bulundurulduğunda bütçe kanunu gelir hedeflerinin üzerinde gerçekleşeceği tahmin edildiğini belirten Ersoy, “Deprem zararlarının giderilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan ödeneklerin toplamı 527 milyar 290 milyon 833 bin liradır. Bazı özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlar harcamalarını öz gelirleriyle karşılayabilmektedir ancak özel bütçeli kurumların önemli bir kısmının öz gelirleri harcamalarını karşılamakta yeterli olmamaktadır, dolayısıyla öz gelirleri yeterli olmayan idarelerin ek bütçe kanunu kapsamında yapacakları ilave harcamalarını karşılayabilmek amacıyla genel bütçeden hazine yardımı aktarılması gerekmekte olup bu amaçla söz konusu ek bütçe maddeleri teklif edilmektedir” dedi. 
KAHRAMANLAR VURULUNCA DEĞİL UNUTULUNCA ÖLÜR
Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimini de hatırlatan Ersoy, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ederi 1 dolar olan FETÖ'nün gayrimeşru çocuklarının devletimize ve milletimize karşı başlattığı hunhar darbe girişiminde Hakk'a yürüyen 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükran ve hürmet dileklerimle birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür temenni ediyorum. Aklımızdan bir an olsun çıkarmayalım ki kahramanlar vurulunca değil, unutulunca ölürler. 15 Temmuzda o meşum saatleri, melun emelleri, hain niyetleri de unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Milliyetçi Hareket Partisi olarak asrın felaketinin açtığı yaraları maddi anlamda ivedilikle sarabilmek amacıyla söz konusu teklifi olumlu değerlendiriyor, destekliyor, vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”