Ersoy'dan, Özhaseki'ye Suriyeliler tepkisi: Kimseye muhtaç değiliz! Aksi iddia milleti tanımamaktadır

MHP Milletvekili Baki Ersoy'dan, Özhaseki'ye, 'Sanayiyi Suriyeliler ayakta tutuyor' tepkisi. Sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkinin AK Parti cephesinden Suriyelilerle ilgili yapılan 'Ekonomiyi, Sanayiyi ayakta tutuyorlar' açıklamalara yönelik olduğu ortaya çıktı.

Ersoy'dan, Özhaseki'ye Suriyeliler tepkisi: Kimseye muhtaç değiliz! Aksi iddia milleti tanımamaktadır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir TV programında ‘Suriyeliler Sanayiyi ayakta tutuyor’ açıklaması tepkileri de beraberinde getirmişti.

ÖZHASEKİ, SURİYELİLERLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri örneği de vererek, ‘Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle’ ifadelerini kullanmıştı.

‘FİKRİM DEĞİŞMEDİ, ISRARCIYIM’

Özhaseki, kendisine yönelik tepkilerin ardından daha sonra da bu düşüncesinin değişmediğini ve ‘ısrarcı’ olduğunu yinelemiş, aynı zamanda CHP'den Suriyelilere yönelik yapılan açıklamaları da ’Irkçı bir tutum’ olarak nitelendirmişti. Özhaseki’ye aynı ittifak içerisinde yer aldıkları MHP Milletvekili Baki Ersoy’dan da tepki geldi. Ersoy’un, sosyal medya paylaşımında Suriyelilere yönelik yapılan ‘Ekonomiyi, sanayiyi ayakta tutuyorlar’ açıklamalarını hedef aldığı ifade edildi. Milletvekili Ersoy, tepkisinde ‘Kimseye muhtaç değiliz, mecbur değiliz, aksi bir iddia milleti tanımamaktadır, ruh köküne yabancı kalmaktır’ ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİMİZE GÜVENELİM KAYSERİ’YE İNANALIM!’

Ersoy, ‘Türk milleti zekidir, çalışkandır, dahası bir Türk dünyaya bedeldir. Türk milleti tarihten çekilip alınsın geriye koca bir hiç kalacaktır. Kan döktüğümüz bu topraklara gözümüzün nuru, alnımızın teri de döküldü. İstersek yapamayacağımız hiçbir şey yoktur, yeter ki milletimize güvenelim Kayseri’ye inanalım! Anadolu’yu vatan yapan muhteşem irade sanayi de yapar...Herkes rahat olsun! Beşeriyete üretimi de, üleşmeyi de, adalet ve insaniyeti de öğreten biziz...Yine öğretiriz, kimseye muhtaç değiliz, mecbur değiliz, aksi bir iddia milleti tanımamaktadır, ruh köküne yabancı kalmaktır’ dedi.

‘AİLELER BİZLERDEN İŞ, AŞ TALEP EDERKEN ‘SURİYELİ MAZLUMLAR’ İFADESİ İLE ORTAYA DÜŞENLER GERÇEKTEN GÜCÜME GİDİYOR’

MHP Milletvekili Baki Ersoy, 2019 yılında da Suriyelilere yönelik tepkisiyle gündeme gelmişti. ‘Gücümeme gidiyor’ diyen Ersoy, 2019’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: Bizim kardeşlerimiz, evlatlarımız, onların kıymetli aileleri bizlerden iş, aş talep ederken ‘Suriyeli Mazlumlar’ ifadesi ile ortaya düşenler gerçekten gücüme gidiyor... Mazlum dedikleri kadınları ve çocukları ise, evet biz büyük bir Devlet ve Millet olarak sahip çıkarız ama keyif çatan, ahlaksızlık yapan, yan gelip yatan, eli silah tutmaktan acizlerini de gönderelim savaşsınlar vatanları için.