Ersoy, Bakan'dan övgüyle bahsetti: Sizinle gurur duyuyoruz

Ersoy, Bakan'dan övgüyle bahsetti: Sizinle gurur duyuyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis’te Plan Bütçe Komisyonu toplantısında konuştu. Milli Savunma Bakanlığı Kesin Hesap, Bütçe, Sayıştay Raporu ve Özel Bütçe gündemi ile yapılan toplantı Bakan Hulusi Akar’ın sunumuyla başladı. Milli Savunma Bakanlığına yönelik görüşmelerin yapıldığı toplantıda söz alan MHP Milletvekili Baki Ersoy, öncelikle 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü'nü kutladı. Ersoy, “Türk milletinin güvenliği için görev yapan uzman çavuşlarımızın 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü'nü kutluyor, kardeşlerime zorlu görevlerinde başarılar diliyorum. Cennet vatanımızın birliği ve toprak bütünlüğü için terörle mücadelede hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa ve sağlıklı bir ömür niyaz ediyorum” dedi. Ersoy, Kayseri'nin Milli Savunma yatırımları konusundaki altyapı potansiyelini de gündeme getirdi.

“TOPLAM 134 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Konuşmasında “Ne mutlu ki PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda, son bir ayda, yurt içinde 56, yurt dışında 78 olmak üzere toplam 134 terörist etkisiz hâle getirilmiş, teröristler tarafından kullanılan 197 adet silah, mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo ise kullanılamaz hâle getirilmiştir” diyen Ersoy, şu ifadeleri kullandı: PKK terör örgütü hâlâ Kandil, Sincar, Mahmur, Karaçok Dağı ve Irak'ın kuzeyinde varlığını sürdürmekte ve varlığını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı mücadelemiz Hakurk ve Haftanin bölgelerinde Pençe Harekâtlarıyla başarıyla icra edilmektedir. Pençe Operasyonları sonucunda 348 terörist mensubu etkisiz hâle getirilmiştir, 439 adet çeşitli cins ve çapta silah ve bu silahlara ait 150.158 adet mühimmat ele geçirilmiş, 790 adet mayın, EYP tespit ve imha edilmiş, 888 adet mağara bulunmuş ve kullanılamaz hâle getirilmiştir. Bunlar bizim haklı mücadelemizdir. Amaç Suriye'nin kuzeyindeki PKK, PYD, YPG ve DEAŞ çıbanlarının varlığını sonlandırmak ve topraklarımıza karşı oluşturulmak istenen terör koridorunu temizlemektir. Bu operasyonların sonunda 1 milyondan fazla Suriyeli vatandaş güvenle ülkelerine dönmüş ve ocakları yeniden tütmeye başlamıştır. Bununla birlikte, Mehmetçiğin elinin değmesiyle teröristlerden temizlenen bölgelerde başta sağlık hizmetleri olmak üzere su, elektrik gibi temel altyapı ihtiyaçları sağlanmakta, hayat normalleşmeye başlamaktadır, kutlu olsun. Tabii, bir de Ege ve Akdeniz'deki sorunlar söz konusu. Bizim buradaki tavrımız "Kıbrıs, Kıbrıs Türklerinin; Libya, Libyalıların; Doğu Akdeniz ise Türklerindir." anlayışıdır. Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı, provokasyonların, menfur ilişkilerin kol gezdiği ortamda Türkiye Cumhuriyeti'nin sessiz kalması beklenemezdir. Bu kapsamda, elbette, her zamanki gibi önceliğimiz, sorunların diplomatik yollardan çözülmesidir. Bu şekilde sonuca varamadığımız zaman ise askerî gücümüz devreye girecektir ki burada başarının kaçınılmaz olacağı aşikârdır. Tabii, burada haddi olmayan özellikle de Yunanistan meselemize ortak olmaya çalışan Fransa ve ABD'nin anlamsız taraf tutma çabaları vardır. Fransa'nın ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Akdeniz'e kıyısı vardır da bizim mi haberimiz yoktur, burası ise koskoca bir muammadır. Buradan ABD ve Fransa'ya tavsiyemiz haddi olmayan işlere Fransız kalmaları olacaktır.”

(Foto Arşiv)

AZERBAYCAN’A DESTEK AÇIKLAMASI

Azerbaycan’a destek açıklaması da yapan Ersoy, “Karabağ Türk'tür, Karabağ özgürdür, Karabağ Azerbaycan'dır, Karabağ Türk'ün çelikten bileğidir. Bizler iki devlet, tek milletiz. İki ayrı bedende aynı canız, bir kere yükselen bayrak düşmemiş, düşmeyecektir. Otuz yıllık zulüm dönemi kapanmış, işgal süreci sona ermiştir. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Azerbaycan Türklüğüne, ne mutlu büyük Türk milletine” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM EDİYOR”

Konuşmasında, “Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgemizde terör örgütlerine tırlar dolusu silah yardımı yaptığı düşünülürse Türkiye'nin millî silah teknolojisine daha çok önem vermesi gerekmektedir” diyen MHP’li Ersoy, “Bu yüzden son yıllarda yerli üretim yaparak millî silahlar üreten Türkiye'nin bu konuda başarılarını artırarak sürdürmesi gerekmektedir. Bunun için de Millî Savunma Bakanlığı bütçesini millî silahlar üretimi noktasındaki başarıyı kat kat yukarıya yükseltecek ölçüde belirlemek oldukça önemlidir. Terörle mücadele konusunda büyük hassasiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda atılacak her adımın yanındayız ve destekçisi olacağız. Millî savunma üretimi konusunda alt yapısı, teknik imkânı olan bütün illerimize millî savunma teknolojilerimiz için bütçe ayrılması, Türk devletinin terörle mücadelesini güçlendirecektir diye düşünüyorum” dedi.

“KAYSERİ MİLLİ SAVUNMA YATIRIMLARI POTANSİYELİNE SAHİP”

MHP Milletvekili Ersoy, milli savunma yatırımları konusunda Kayseri’nin de önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Başta seçim bölgem olan Kayseri ilimiz millî savunmayı güçlendirecek üretim imkânlarına sahiptir ve daha güçlü hâle getirilmesi en büyük temennimizdir. Bu noktada her türlü savunma sanayi yatırımlarına da talip olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

BAKAN AKAR’DAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan övgüyle bahseden Ersoy, Plan, Bütçe Komisyonu toplantısında, “Kayserili hemşehrileriniz olarak sizinle gurur duyuyoruz ve büyük Türk milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle sizlere hitap etmek istiyorum: ‘Büyüklük odur ki kimseye eğilmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, önüne sayısız engeller yığılacaktır. Kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana 'Büyüksün.' derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.’ Sayın Bakanım, Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Bütçemizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.