MHP'li Ersoy, Bakan'dan ne istedi: Biz talibiz!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Dışişleri Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında konuştu. Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan, Türkiye'ye gelecek yabancıların Kayseri'de ağırlanması için talepte bulundu. Ersoy, 'Sizlerin de izniyle önümüzdeki zamanlarda ülkemize gelecek yabancı heyetlerimizi, misafirlerimizi Kayseri'de ağırlamak bizlere onur verecektir' dedi.

MHP'li Ersoy, Bakan'dan ne istedi: Biz talibiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Bakanlıkların Plan ve Bütçe Komisyon toplantıları sürüyor.  MHP Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, Dışişleri Bakanlığı’na yönelik komisyon toplantısında konuştu. Ersoy, Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na seslenerek, “Ülkemize gelen yabancı heyetlerimizi Kayseri'mizin hem doğal ve kültürel güzellikleri hem de pandemi şartlarına uyum sağlayabilecek fiziki altyapısıyla şehrimizde ağırlamaya talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizlerin de izniyle önümüzdeki zamanlarda ülkemize gelecek yabancı heyetlerimizi, misafirlerimizi Kayseri'de ağırlamak bizlere onur verecektir” şeklinde konuştu.  Diğer yandan Ersoy, konuşmasında ayrıca Bakan Çavuşoğlu ve ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ersoy, “ 2021 içerisinde yabancı ülkelerde açılan 3 başkonsolosluğumuz, 2 büyükelçiliğimizle birlikte, dünyada en geniş diplomatik ağa sahip 5'inci ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte, ülkemizdeki yabancı temsilciliklerin sayısının artması da gerek dış ilişkilerimiz gerek ticari ilişkilerimiz açısından oldukça önem arz etmektedir. Özellikle pandemi döneminde ve Afganistan'da yaşanan sıcak gelişmelerde, yurt dışında yaşayan yaklaşık 7 milyon Türk vatandaşımızla bire bir ilginiz, sorunlara ve taleplere dönüş hızınız ve verdiğiniz hizmetler için teşekkür ederiz. Bu temsilciliklerde yapılan nüfus, askerlik, noterlik ve adli işlemler dâhil, 70'ten fazla alanda sunulan konsolosluk hizmetleri vatandaşlarımız için çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nin kalbi New York'un merkezine yapılan Türkevi binası gibi önemli bir esere imza atmış olmamız, ülke olarak haklı gurur kaynağımız olmuştur. ABD'de yaşayan vatandaşlarımız için büyük hizmetler verecek bu eser için de sizlere ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


ERSOY’DAN BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA ÖVGÜ DOLU SÖZLER: TAKDİRE ŞAYAN DİPLOMATİK BİR DURUŞUN GÖSTERGESİ
“Bugün, gönül coğrafyamızdaki birçok ülkede verdiğimiz diplomatik mücadele ve gösterdiğimiz üstünlük takdire şayan diplomatik bir duruşun göstergesidir” diyen Ersoy, şu ifadeleri kullandı: Sayın Bakanım, coğrafyası itibarıyla kuzeyden güneye, doğudan batıya ihanet mozaiğinin tam ortasında kalmış, özellikle de son yıllarda tam bir karmaşanın, belirsizliğin ve çatışma düzeninin içerisine çekilmeye çalışılan, kurgusu ve senaryosu okyanus ötesinden yazılmaya çalışılmış bir filmin güçlü karakteri olarak düşmanlarımızı bir bir alt etmekteyiz. Türkiye'mizin Dışişleri Bakanı olmanızla birlikte, ülkemizin dış ilişkilerde istikrarlı ve kararlı duruşuyla saygınlığı olan uluslararası bir aktör olma durumuna gelmesi konusunda sağladığınız katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Mevcut dönemin Dışişleri Bakanı olarak uluslararası barışa katkıları da içeren etkili ve aktif olarak izlediğiniz politikalar oldukça kıymetlidir. Bir yandan Doğu Akdeniz'deki gerginlik ve ulusal sularımızı koruma mücadelemiz, diğer yandan Kıbrıs meselesi sabrımızı ve sınırlarımızı sınamaya devam etmekte iken mevcut şartlar ve sorunlar karşısında aldığınız tedbirler, uygulamaya konan politikaları oldukça yerinde bulmaktayız. Örneğin, Afganistan'daki gelişmeler üzerine, Afganistan koordinasyon ve destek merkezinin derhâl faaliyete geçirilmesi, 16 Ağustosta ivedi bir şekilde ilk tahliye operasyonuyla toplam 280, akabinde ise toplamda 1.502 kişinin tahliye edilmesi takdir edilesi bir çalışma örneği olmuştur. Ayrıca, yine, Afganistan'da istikrarın devamlılığı için büyükelçiliği açık bulunan tek ülke, korkusuz Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Kardeş ülke can Azerbaycan'ın vatan muharebesine verdiğiniz destek otuz yıllık bir özlemi nihayete erdirmiştir. Böylesine şanlı bir zaferin Bakanlığınız döneminde yaşanmasından dolayı da sizleri tebrik etmek istiyorum. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak millî menfaatler, millî değerler ve millî beka için atılacak her adımda sizlerin destekçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Türkiye'nin millî güvenliğini ve millî çıkarlarını korumak ve geliştirmek, çevremizde barış, huzur, istikrar ve güvenlik kuşağı oluşturmak, başta komşularımız olmak üzere bütün ülkelerle karşılıklı saygı ve menfaate dayalı uzun vadeli ilişkiler kurmak, mevcut sorunları Türkiye'nin hak ve çıkarları korunarak uluslararası hukuk çerçevesinde adil ve kalıcı çözümlere kavuşturmak partimizin dış politika anlayışının özünü oluşturmaktadır. Gelinen noktada Türkiye'nin dış politikada yeni hedef ve stratejiler belirleyerek karmaşık sorunlara çözüm üretmesi yerindedir. "Lider ülke Türkiye" anlayışımızın mimarlarından biri olmanız sebebiyle sizleri tebrik ediyor, bir kez da tüm emekleriniz için teşekkür ediyorum.