Kadir Deveci, Kayseri Erciyesspor için son umuttu

Kadir Deveci, Kayseri Erciyesspor için son umuttu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

4 Genel Kurul sonrası başkan adayı çıkmadığı gerekçesi ile kayyım ve kapanma tehlikesi ile yüz yüze kalan Erciyesspor’da kâbus sürüyor. Uzun süredir spor gündemini meşgul eden ve endişeye yol açan Erciyesspor’un sahipsiz kalınmasına yönelik işleyen süreç akıllardaki soru işaretlerini büyütüyor.
En son Mavi-Siyahlı kulübün başkan adaylığı için “Başkanlık gizemi” başlıklı haberle duyurduğumuz meçhul isim, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.
Korkulan sona doğru…

Kayseri kamuoyunun merakla beklediği ismin, inşaat işleriyle uğraşan Kayserili işadamı Kadir Deveci olduğu öğrenildi.
Daha önce Erciyes Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan’ın, “Dua edin Erciyesspor’lular. Bir başkan adayı var. Mütevazı bütçe ve mütevazı kişilik! Sabredin ve dua edin. Şimdilik ismini istemeyin. Referansı İstanbul’dan geldi. Kayserili ve burada inşaatla uğraşıyor. Görüşmeler başlayabilir belediye başkanlarımız tarafından. Lütfen isim sormayın. Dün kendisiyle konuştum. Umarım hayırlı olacak” ifadeleri ile duyurulan gizemli başkan adayının duyurusu yapılmıştı. Söz konusu süreç ile adı anılan Deveci’nin ise, adaylık sürecinden çekilmesi ise, akılları daha da karıştırırken, Deveci’nin “Kulüp 65-70 trilyonluk bir borç batağına düşürülmüş. İlk etapta Kayseri ve takımımız için neler yapabiliriz? Kaygısı ile karar aldık. Ancak yapılan istişareler sonucunda işin istediğimiz gibi olmayacağını, kulübün büyük bir bataklığa itildiğini gördük. Vazgeçtik” ifadeleri de, akıllara korkulan olacak mı sorusunu getirdi.
Yalnız mı bırakıldı?

Deveci’nin yaptığı açıklamanın ardından ise, hafızalarda yer eden bir soru da gündeme geldi.
Süreçte sessizliği ile dikkat çeken Erciyesspor Onursal Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer siyasilerin, destek vermemesi sonucunda, Deveci yalnız mı bırakıldı? Yorumuna kapı araladı.
Neden ses yok?

Mavi-Siyahlı kulübün borç batağına saplandığı sözlerinin yankısı ise, sürüyor.
Erciyes Taraftar Derneği Basın Sözcüsü İncialan yaptığı açıklamada, “Neden kimse dürüst olmuyor? Başkan Büyükkılıç neden bu borcun hesabını sormuyor? Ziya Eren harcadığı parayı almak, mücadele etmek yerine takımı neden bile bile kayyımın kucağına bırakıyor” sözleriyle sürecin ihmal edilen noktalarına işaret etti.
Kritik sürecin düzlüğe çıkmaması halinde kayyım ve devamında kapatılma riski ile karşı karşıya kalan Erciyesspor yönetiminden ve siyasi kadrolarda süren sessizliğin ise, bozulup bozulmayacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.