Erciyes Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci alacak!

Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yabancı uyruklu öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Öğrencilerin kayıt sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortasını (GSS) yaptırmaları gerekiyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci alacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yabancı öğrencilere yönelik başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Fen Bilimleri Enstitüsü yabancı uyruklu kontenjan başvurusu ile ilgili olarak detayları paylaşan üniversite yönetimi, 2024-2025 güz dönemi lisansüstü programlara yabancı uyruklu ve yabancı uyruklu yatay geçiş başvuru şartları ve kontenjanlarını paylaştı.

Erciyes Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci alacak!

Erciyes Üniversitesi başvuru tarihlerini açıkladı

Buna göre yabancı uyruklu adaylar başvurularını 23-30 Temmuz 2024 tarihlerinde yapacak. 5 Ağustos'ta asıl ve yedek aday listeleri ilan edilecek. Asıl adayların kayıt tarihi 8 Ağustos 2024 olarak açıklandı. 

Kayıt yaptıracaklara Genel Sağlık Sigortası şartı

Uluslararası öğrencilerin Üniversiteye kayıt sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortasını (GSS) yaptırmaları gerekmektedir. GSS kapsamına giren öğrenciler, gerekli primleri ödediğine dair makbuz ve bunu gösteren belgeyi Sosyal Güvenlik Kurumuna ibraz edecek. Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabilecek. 

Erciyes Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci alacak!

Başvuru ücreti iade edilmeyecek

Diğer yandan Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim ücreti ve ücretlerinin kayıt sırasında ödenmesi gerekiyor. Bu konuda da adaylar uyarıldı. Uyarıda, 'Başvuru ücreti 2500 TL'dir.  yatırılacaktır. Aday yerleşemese bile yatırılan ücret hiçbir şekilde iade edilmeyecektir' denildi. 

Yabancı Uyruklu Öğrencler Başvuru takvimi ve şartları için TIKLAYIN