Erciyes Üniversitesi'ne siber saldırı! O sınavlar ertelendi...

Üniversiteye yapılan Siber saldırı sonrası sınavlar yapılamadı. Altyapıyı hazırlayan firma hukuki süreç başlattı. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği merak ediliyor.

Erciyes Üniversitesi'ne siber saldırı! O sınavlar ertelendi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Erciyes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERUZEM) üniversiteye siber saldırı düzenlendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada 18.01.2021 tarihli saat 17:00-19:00 arası sınavların siber saldırı nedeniyle yapılamadığı ve bu nedenle söz konusu sınavların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca kötü niyetli kişilerce yapılan siber saldırılar hakkında hukuki işlem başlatıldığı da ifade edildi. 
SİBER SALDIRI YÜZÜNDEN SINAVLAR ERTELENDİ
İşte sınavlar ve siber saldırı ile ilgili ERUZEM'den yapılan o açıklama: 18.01.2021 Pazartesi başlayan Yarıyıl Sonu Sınavlarında, LMS (Öğrenme Yönetim Sistemi) hizmeti aldığımız firmanın İstanbul’da bulunan sunucularına art niyetli kişiler tarafından yapılan yoğun Siber Saldırılar sebebiyle 18.01.2021 Pazartesi Saat 17:00, 18:00, 18:30 ve 19:00 saatlerinde başlayan sınavlarımızda bağlantı problemleri yaşanmıştır. Yapılan siber saldırılarla ilgili hizmet aldığımız firma tarafından gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Yukarıda belirtilen tarih ve saatlerde yapılan sınavlar, dersi veren akademisyenler ile görüşülerek, sınav takvimi içerisinde ileriki bir tarihte yeniden yapılacak olup, belirlenen yeni sınav tarih ve saati ilgili dersleri alan öğrencilerimize SMS ile bildirilecektir.