Erciyes Üniversitesi'nden YKS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri konusunda uyarı

Kayseri Erciyes Üniversitesi( ERÜ) YKS ile üniversiteye yerleşen öğrencileri kayıt işlemleri konusunda uyardı. Kayıt süreci nasıl işleyecek? Hangi belge teslim edilmezse kayıt silinecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nden YKS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri konusunda uyarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Bir süredir devam eden heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasının ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kayıt işlemleri konusunda uyardı. Üniversite yönetimi Erciyes Üniversitsine yerleşen adaylar için kayıt kılavuzu yayımlandı. 

Kayırlar ne zaman, nasıl yapılacak?

Buna göre adaylar e-devlet üzerinden 19 ila 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek e-hizmetler bölümünden kayıt yaptırabilecek. 

Erciyes Üniversitesi'nden YKS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri konusunda uyarı

Üniversiteden yapılan açıklamada, 'Online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden http://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek yeni kayıt bölümünden 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında  kayıt yaptıracaklardır' denildi. 

Üniversiteden dikkat çeken kayıt uyarısı

Kayıt süreci ile ilgili olarak uyarıda bulunan Üniversite yönetimi, 'Üniversitemize yeni kayıt olan öğrenciler öncelikle e devlet üzerinde kayıt  yaptıracaklardır. e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBİSİS) kayıt yaptırabileceklerdir. e-devlet veya  Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin herhangi bir kayıt evrağını Üniversitemize teslim etmelerine gerek yok. 2024-YKS sonucunda Üniversitemiz Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan veya Lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar Online kayıt sistemi üzerinden https://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek Online Kayıt  bölümünden kayıt yaptıracaklar' denildi.

Erciyes Üniversitesi'nden YKS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri konusunda uyarı

Dikkat! Yapmazsanız kaydınız silinecek

Diğer yandan bu yöndeki öğrencilerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar Lise Diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmemeleri durumunda kayıtları silinecek. Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ve e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar Online kayıt sistemi üzerinden kayıt yaptıracak. Mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacak. Diplomalarını getirmemeleri durumunda da onların da kayıtları silinecek.

Kayıt süreci ile ilgili detaylı bilgi için TIKLAYINIZ