Erciyes Üniversitesi'nde yeni Başhekim Yardımcısı bakın kim oldu?
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) yeni bir görevlendirme daha yapıldı. Üniversitede yeni Başhekim Yardımcısı belli oldu. Tıp Fakültesi yönetiminde yaşanan değişimin ardından diğer birimlerde de yeni görevlendirmeler sürüyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) yeni görevlendirmeler tüm hızıyla sürüyor. Üniversite yönetimi bu kez de Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı'na yani Başhekim Yardımcılığı konusunda yeni bir görevlendirme yaptı.
İşte Erciyes Üniversitesi'nde görevlendirilen yeni Başhekim Yardımcısı
Buna göre, Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 2'nci fıkrası gereğince Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirilen Prof. Dr. İsmail Dursun'un Tıp Fakültesi Dekan vekili olarak atanması nedeniyle yerine Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Demirci Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirildi. Üniversite Rektörlüğü Doç. Dr. Esra Demirci'ye yeni görevinde başarılar diledi.
Üniversitede Oyun Terapisi'nde ön saflarda yer aldı!
Doç Dr Demirci, Erciyes Üniversitesi Hastanelerinde, Depremzede Çocuklar için oyun terapisi hizmetlerinde de görev aldı. Üniversitede deprem felaketi sonrasında hastalar için Afet Destek Polikliniği oluşturuldu ve çocuklar için Oyun terapisi hizmetleri verilmeye başlandı. Oyun terapisinin tarihine dikkat çeken Doç. Dr. Esra Demirci, 'Oyun terapisi yaklaşık yüz yıllık bir geçmişe sahip ve çocuklarla iletişim kurmanın bir yolu. Oyun terapisinde çocuklar doğal dilleri olan oyunu kullanarak kendilerini ifade ederler. Ayrıca yaşadıkları problemleri oyun oynayarak canlandırır ve böylelikle tarif edemedikleri duygularını keşfederler' şeklinde konuştu.
Çocukların gelişiminde çok önemli bir yeri var
Doç. Dr. Demirci, oyun terapisine ilişkin pek çok farklı kuramsal yaklaşımların bulunduğunu, bununla birlikte oyun terapisi uygulamalarının temelde direktif, direktif olmayan ve aile oyun terapileri olarak üç başlık altında toplandığını, bebek, çocuk, ergen gibi farklı yaş gruplarına uygulanabilen oyun terapilerinin en sık tercih edildiği yaş grubunun 3-12 yaş aralığında olduğunu, içinde bulunulan gelişim dönemleri dikkate alınarak hazırlanan oyun terapisi teknikleriyle, çocukların problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ve psikolojik iyilik hallerine ulaşmalarının amaçlandığını ve oyun terapilerinin birçok psikolojik bozukluğun tedavisine yardımcı olduğunu söyledi.
Yeni Başhekimin uzmanlık alanları neler?
Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastaslıkları bölümünde görev yapan Doç. Dr. Esra Demirci'nin araştırma alanları şu şekilde;
WoS Araştırma Alanları: Klinik Tıp (MED), Yaşam Bilimleri (LIFE), Klinik Tıp, Psikiyatri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Pediatri, Psikiyatri, Biyokimya ve Moleküler Biyoloji.
Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Tıp, Dahili Tıp Bilimleri, Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Psikiyatri ve Tıbbi Genetik.