Erciyes Üniversitesi'nde öğrenci eylemi!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrencileri, 'sınavlar kamerasız olsun' talebiyle üniversite önünde açıklama yaptı.

Erciyes Üniversitesi'nde öğrenci eylemi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sınavlarda kamera zorunluluğunun kaldırılmasını isteyen öğrenciler kötü hava koşullarına rağmen taleplerinin kabul edilmesini ifade etti. Binlerce öğrencinin teknik ekipmanlar konusunda sorun yaşadığına değinilen açıklama da kamera zorunluluğunun bu mağduriyeti arttırdığı vurgusu yapıldı.  
“Kamera Zorunluluğu Mağduriyeti Artırıyor”
ERÜ öğrencilerinden Barış Timur, “Üniversitemizde uzaktan eğitim ekipmanlarına sahip olmayan binlerce öğrenci var. Derslere veya sınavlara katılacak internet bulsa bilgisayar bulamayan, bilgisayar bulsa internet bulamayan birçok arkadaşımız var. On binleri aşan okulumuz öğrenci nüfusunda emin olalım teknik sıkıntı yaşayan binlerce öğrenci var. Salgının başında geçtiğimiz uzaktan eğitimde derslere katılamayan, sınavlara giremeyen birçok arkadaşımız oldu. Zaten ERUZEM, derslere katılımda yüz yüze eğitimde olduğundan daha az katılım olduğunu bilmektedir.  Üniversite yönetiminin aldığı “sınavlarda kamera” zorunluluğu kararı zaten mağdur olan öğrencilerin mağduriyetini artırmaktadır” dedi. 
"Diğer Devlet Üniversitelerinde Kamera Yok, ERÜ’de Neden Israr Ediliyor?"
Biz öğrenciler olarak pandemi sürecinde bin bir zorlukla uzaktan eğitime devam etmeye çalışırken üniversite yönetiminin aldığı sınavlarda kamera zorunluluğu kararından vazgeçilmesini istiyoruz diyen Timur, “İki gün önce, öğrenci arkadaşlar ile bir araya gelip durumu izah etmek için rektörlük ile görüşmek istedik. Kendi aramızda temsilci seçtiğimiz arkadaşlarımız rektör yardımcısı ile görüşme sağladılar. Bu görüşme sonucunda, sınavlarda uyulacak kurallara YÖK’ün karar verdiği ve rektörlüğün yapabilecek bir şeyinin olmadığı, öğrencilerin içinin rahat olması gerektiği söylendi. Fakat baktığımızda; İTÜ, Çukurova, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik, Kırklareli, Hacı Bektaşı Veli, Kayseri Üniversitesi gibi üniversiteler de sınavlar kamerasız şekilde yapılacak.  Buradan rektörlüğe soruyoruz. Madem YÖK belirliyor sınav usullerini, bu devlet üniversitelerinde neden kamera yok?” diye konuştu. 
“Karar Öğrencilerin Olmalı”
Timur, “Kayseri Barosu avukatları üniversite yönetiminin kararını “Özel hayatın gizliliği İhlali” suçu teşkil edebilir diyor. Bunu biz değil, Kayseri Barosu Avukatı söylüyor. Biz öğrenciler bu okulun bir parçasıyız. Bizimle ilgili alınan bu kararlarda söz sahibi olmamız gerekmektedir. Üniversite yönetimi öğrencilerin taleplerinin hiçe saymamalı ve taleplerimiz doğrultusunda bu kararı geri çekmelidir. Bizlerin derdi yalınızca giderek derinleşen eğitimde eşitsizliğin olabildiğince aza indirilmesidir. Üniversite yönetimini ve rektörü öğrencisinden yana tavır olmaya davet ediyoruz. Son olarak net bir şekilde ifade ediyoruz; sınavlarda kamera olmasına, ne YÖK karar vermeli, ne de Rektörlük karar vermeli. Karar öğrencilerin olmalıdır” ifadelerini kullandı.