Erciyes Üniversitesi'nde o kadro neden iptal edildi? Bu kaçıncı iptal kararı, perde arkasında ne var?

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) önce alım olacağı ilan edilen ardından iptal edilen kadro tartışmaları da beraberinde getirdi.  Üniversite yönetiminde artan kadro iptalleri ' Bu kaçıncı iptal' dedirtti. İptallerin perde arkasında nelerin yaşandığı ise merak konusu oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nde o kadro neden iptal edildi? Bu kaçıncı iptal kararı, perde arkasında ne var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) iptal edilen kadro tartışmaları da beraberinde getirdi. Üniversite Rektörlüğü ‘15 Ağustos 2024 tarihli ve 32633 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan öğretim üyesi alım ilanımızda 1054 nolu ilanımız iptal edilmiştir’ kararını duyurdu. Söz konusu kadronun İmmünoloji Anabilim Dalı için açılan Doktor Öğretim Üyesi kadrosu olduğu öğrenildi. Kadronun iptali akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Erciyes Üniversitesi'nde o kadro neden iptal edildi? Bu kaçıncı iptal kararı, perde arkasında ne var?

İptal kararları tartışılıyor

Bu iptal kararı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi camiasında da tartışmaları beraberinde getirdi.İddiaya göre İmmünoloji Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi Prof Dr Mustafa Yavuz Köker, bu duruma tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Köker’in, kararın kendilerinden habersiz alındığını belirterek, bu duruma isyan ettiği kaydedildi. Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim dalı adına bilgileri dışında, şartlarında açık bir şekilde İmmünoloji doktorasına yer vermeyen ve gerekçeleri akademik kurul kararına dayanmayan Dr Öğretim üyesi alım ilanı yayımlandığını ifade eden Köker’in, bu ilanın anabilim dalının vizyon ve misyonu ile alakalı olmadığını savunduğunu ve ortada emrivaki bir durumun olduğunu belirterek, bu tablodan dert yandığı belirtildi.

Üniversite’de Prof Köker’in tepkisi konuşuluyor: Akademik kurullar tamamen işlevsiz hale getirilebilir

Diğer öğretim üyelerinden de bu konuda destek istediği konuşulan Prof Köker’in, ‘Bugün bize yapılan bu emrivaki yarın size de yapılabilir ve akademik kurullar tamamen işlevsiz hale getirilebilir’ uyarısında bulunduğu öğrenildi. 

Erciyes Üniversitesi'nde o kadro neden iptal edildi? Bu kaçıncı iptal kararı, perde arkasında ne var?

‘İdari nüfuz kullanarak hakkın gasp edilmesi’ iddiası

Bu konuda adrese teslim ilan şartlarının olduğundan da dert yanıldığı ve aynı zamanda ‘Anabilim dalı doktora öğrencilerin de başvuramayacak şekilde ilan şartlarının belirlendiğini ve haklarının idari nüfuz kullanarak gasp edilme’ durumunun da ortaya çıktığı şeklinde yorumlar da yapıldığı belirtildi. Bu yaşanan gelişmenin ‘adalete uygun olmadığı ve zulüm’ olduğu şeklinde değerlendirmelerin de yapıldığı ifade edildi. Köker'in 'Doktora öğrencilerinin hakları, idari nüfuz kullanılarak yok edilmesine karşı bir akademisyen hocanın çığlıdır’ dediği de belirtildi.

İptal edilen alım süreci nasıl sonlanacak?

Diğer yandan önceki bu işlemin Üniversite Rektörlüğünün bilgisi dahilinde olup olmadığı da merak konusu oldu. Üniversitede yaşanan bu gelişmenin ardından söz konusu bölümde bir alımın olup olmayacağı ya da kimin hangi şartlarda alınacağı da merak edilen bir diğer konu oldu. Şimdi gözler iptal edilen kadro ile ilgili yaşanacak gelişmelere çevrildi. Diğer yandan Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ortaya çıkan ve son aylarda artan iptal kararları 'Bu kaçıncı iptal' yorumlarını da beraberinde getirdi.