Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken değişiklik

Erciyes Üniversitesi ön lisans ve lisans öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak için önemli bir adım attı. O konuda yönetmelik değişikliğine gitti. Detaylar haber bülteninde...

Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken değişiklik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi, ön lisans programından lisans programına dikey geçiş yapan öğrencilerin eğitim süreçlerini ilgilendiren önemli bir adım atarak yönetmelik değişikliğine gittiğini duyurdu.

Üniversite 8 Ekim 2023 tarihli ve 32333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Erciyes Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 27'nci maddesinde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle dikey geçiş sınavını kazanan öğrencilerin intibak süreçlerinde sadece kayıt oldukları ön lisans programındaki dersleri dikkate alınacak.

Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken değişiklik

Bu değişiklik, dikey geçiş yapan öğrencilerin lisans eğitimlerine daha kolay bir geçiş yapmalarını sağlayacak. Öğrenciler, ön lisans programında almış oldukları derslerin doğrultusunda lisans programındaki derslerden muaf olma veya denklik alma gibi avantajlardan yararlanabilecekler.

Erciyes Üniversitesi'nde dikkat çeken değişiklik

Yeni yönetmelik ile birlikte, dikey geçiş yapan öğrencilerin lisans eğitimlerine başlarken daha önce almış oldukları derslerin tekrar edilmesi gibi durumlar ortadan kalkacak. Bu sayede öğrenciler, zaman kaybı yaşamadan lisans eğitimlerine odaklanabilecekler.