Erciyes Üniversitesi'nde at açıklaması!

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veterinerlik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören atın sağlığına kavuştuğu belirtildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi'nde at açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi kurulduğu 1992 yılından bugüne önemli çalışmalara imza atıyor.  Bilimsel araştırmaya dayalı olarak çalışmalarını sürdüren fakülte hayvan, insan ve çevre sağlığını koruyan alanında yetkin mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. Fakülte bu alandaki projelerine devam ediyor. 

Erciyes Üniversitesi'nde at açıklaması!

Birçok hayvan sağlığına kavuştu!

Diğer yandan fakülte bünyesinde kurulan Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de hayvanların tedavi süreçlerine yönelik olarak örnek çalışmalara imza atılıyor. Hasta hayvanlara müdahalenin yapıldığı hastanede birçok hayvan tedavi edilerek, sağlığına kavuşturuldu. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde bu kapsamda bu kez de bir at için seferber olundu. Yapılan müdahalelerin ardından atın sağlığına kavuştuğu ifade edildi.

23 bin 942 hayvan tedavi edildi

2023 yılında hastanede toplamda 23 bin 942 hayvanın tedavi edildiği ifade edildi. 2023 yılında 16 bin 670 adet ile tedavi sıralamasında ilk sırada kediler yer aldı. 4 klinikte verilen hizmetlerle birlikte geçen yılın verilerine göre ikinci sırada 5 bin 561 köpek, 622 buzağı, 99 sığır ve 97 at tedavi gördü.

Erciyes Üniversitesi'nde at açıklaması!

Uzman hekimler müdahale etti

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ‘Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na getirilen at, titiz bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Uzman Hekimler tarafından özenle takip edilen tedavi süreci, atın genel durumunun iyileşmesiyle başarıyla tamamlandı’ denildi.