Erciyes Üniversitesi de askıya çıktı

Kayseri'de üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala Erciyes Üniversitesi önemli bir proje ile öğrencilerini karşılayacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi de askıya çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi 2 Ekim tarihi ile yeni eğitim öğretim yılına başlıyor. Bu kapsamda Bir yandan üniversite bir yandan öğrencililer hazırlıklarını sürdürüyor. Diğer yandan öğrenciler için artan maliyetler göz korkutuyor. Ev, yurt, yemek ve artan maliyetler öğrencileri zorlayacak gibi duruyor. 

Öğrenciler için özellikle yemek konusunda üniversite yemekhaneleri ciddi rağbet görüyor. Ders arasında olan ya da olmayan öğrenciler uygun fiyatlı olduğu için yemekhaneyi tercih ediyor. Fakat artan maliyetler üniversite yemekhanelerine de geçtiğimiz günlerde yansıdı. . ERÜ'den yeni proje

Tepki gelmişti

Erciyes Üniversitesi yemekhanesinde ücretler bir önceki yıla göre zamlanarak öğün fiyatı tek geçiş 10 TL, ikinci geçiş 30 TL, misafir öğrenci tek geçiş ücreti 30 TL açıklanmıştı. Emek Gençliği Kayseri yapılan zammı sert bir dille eleştirirken “Bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her üniversite öğrencisinin hakkı” dedi.

ERÜ duyarsız kalmadı

Eleştirilerin ardından Erciyes Üniversitesi’nden dikkat çeken bir proje açıklaması geldi. Erciyes Üniversitesi artan hayat pahalılığına duyarsız kalmadı. Bu kapsamda ERÜ ‘Askıda Yemek Kampanyası’ başlattığını duyurdu. ERÜ’den yapılan açıklamada, “ERÜ Askıda Yemek sloganı ile başlattığımız sorumluluk projesi çerçevesinde, üniversitemiz mensubu (öğrenci veya personel) gönüllü katılımcıların desteği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz askıda yemek uygulamasından yararlanabilirler." denildi.ERciyes Üniversitesi de askıya çıktı