Erciyes Üniversitesi aranan şartları açıkladı: Bu fırsatı kaçırma!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) meraklı, takım çalışmasına yatkın, sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık, görev almak isteyen öğrenciler arıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi aranan şartları açıkladı: Bu fırsatı kaçırma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ)  dikkat çeken çağrı. Yayın hayatına 2002 yılında Erciyes Üniversitesi bünyesinde Kampus TV adıyla yerel kapsamda başlayan kanal, 2020 yılındaki isim değişikliğinden sonra ERÜ TV adıyla  çalışmalarını sürdürüyor. ‘ERÜ TV’de sen de yerini al’ çağrısı yapıldı. 

Erciyes Üniversitesi aranan şartları açıkladı: Bu fırsatı kaçırma!
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren TV kanalı ile ilgili olarak yapılan çağrıda ayrıca ‘Bu fırsatı kaçırma’ ifadelerine de yer verildi. 

Hangi özellikler aranıyor?

TV bünyesinde görev yapmak üzere öğrencilere yönelik yapılan çağrıda medya ve iletişim dünyasına meraklı, takım çalışmasına yatkın, sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık, haber, içerik üretimi, kamera arkasında ya da önünde görev almak isteyen öğrencilerin başvuru yapabilecekleri ifade edildi. 

Erciyes Üniversitesi aranan şartları açıkladı: Bu fırsatı kaçırma!

Son başvuru ne zaman?

Başvurular İletişim Fakültesinde yer alan ERÜ TV’ye yapılacak. Son başvuru tarihi ise 11 Ekim 2024 olarak ifade edildi. 
Medya dünyasına adım atmak isteyen öğrencilere çağrı Diğer yandan ‘ERÜ TV’de sen de yerini al’ çağrısında şu ifadelere de yer verildi: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin dinamik ve yenilikçi televizyon kanalı ERÜ TV, medyaya ilgi duyan öğrencilere kapılarını açıyor. Eğer medya dünyasına adım atmak, uygulamalı olarak televizyon yayıncılığı deneyimi kazanmak ve bu alanda kendini geliştirmek istiyorsan bu fırsatı kaçırma.

ERÜ TV hakkında

Kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında kanal öğrenciler için mesleğin teknik ve pratik esaslarını öğrenmelerine yönelik bir uygulama alanı sağlamıştır. Bu bağlamda öğrenciler haberden, yarışmaya, sohbet programlarından, canlı yayınlara, müzik eğlence programlarına kadar çok sayıda içeriğin oluşturulmasında aktif rol almışlardır. Böylelikle birim günümüzde televizyonculuk mesleğinin beklentilerine yanıt verebilecek teorik altyapının yanında pratiğe yönelik çalışmaları da gerçekleştirme imkanını sağlamıştır. Kanal öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin yanı sıra; gerek yayın ağımız kapsamında olan bölgeye gerekse de ulusal kapsamda sosyal ve kültürel sorumluluklarının bilincinde olarak çevre, doğa, kadın ve çocuk hakları, dezavantajlı grupların sorunları vb. çeşitli içeriklerin üretiminde ve yayınlanmasında da üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Yaratıcı ve estetik bir süreç olan televizyon programcılığında çağın ve sektörün beklentilerine yanıt verebilmek adına donanım altyapısını sürekli güncelleyen kanal dijital kurgu üniteleri, ışık ve ses sistemlerinin yanı sıra drone, steadicam, canlı yayınlar, animasyon ünitesi imkanlarını öğrencilerin eğitim amaçlı kullanımına sunmaktadır. Uygulamaya yönelik bu olanaklar sayesinde radyo televizyon sinema bölümünün eğitim kadrosunun da desteğiyle öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri dereceler ve aldıkları ödüller, bu sürecin doğal bir sonucu olarak başarımızı kanıtlamaktadır. Bu noktada vizyoner bir anlayış ve her zaman daha iyi olana ulaşmak düsturu ile faaliyetlerini sürdüren kanalımız; öğrencilerimizin, fakültemizin ve bölgemizin hedef ve ihtiyaçlarına göre sürekli bir yenilenme ve gelişme içerisinde yayın hayatına devam etmektedir.