Erciyes Üniversitesi açıkladı! Verilecek ödül miktarı belli oldu

Kayseri Erciyes Üniversitesi 'Teşvik Ödülü' uygulama esasları ve başvuru süreci hakkında açıklama yaptı. Açıklamada teşvik ödülü üst limit miktarı ve diğer detaylar hakkında bilgi verildi. Ayrıntılar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi açıkladı! Verilecek ödül miktarı belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2023 yılı 'Erciyes Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülü Uygulama Esasları ve Başvuru Süreci' hakkında bilgi verdi. Üniversitenin bilimsel araştırma kapasitesi ve kalitesinin geliştirilmesi ve artırılması hedefi çerçevesinde bilimsel yayın, araştırma projesi, bilim ve teşvik ödülü, fikri mülkiyet tescili, lisans öğrenci proje danışmanlığı ve doktora mezun öğrenci danışmanlığı faaliyetleri için 11 Temmuz 2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile teşvik ödülü uygulama esaslarının güncellendiği belirtildi.

Uygulama nasıl olacak?

Buna göre 2023 Yılı ERÜ Bilimsel Teşvik Ödülü Uygulama Esaslarına göre bilimsel teşvik üst limiti 2022 yılında 20.000 TL iken 2023 yılında 60.000 TL'ye yükseltildi. Makalelerde yer alan ulusal iş birlikleri yüzde 10, sanayi iş birlikleri yüzde 30, uluslararası iş birlikleri ise yüzde 40 oranında artışla desteklenecek. Nature ve Science dergilerinde yayınlanmış makaleler ile uluslararası proje destekleri bilimsel teşvik üst limiti dışında desteklenecek. Fikri mülkiyet tescillerinde ise sanayi iş birlikleri için yüzde 40 ve uluslararası iş birlikleri için yüzde 50 oranında artışla bilimsel teşvik ödemesi yapılacak.

Erciyes Üniversitesi açıkladı! Verilecek ödül miktarı belli oldu

Teşvik tutarında iyileştirme yapıldı

Diğer yandan Üniversiteden yapılan açıklamada, '2023 yılından itibaren TÜBİTAK 1001 projesi sunan ve G (C+) notuyla desteklenemeyen proje başvurularına da teşvik ödemesi yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, 2209 A/B Üniversite öğrencileri projelerine danışmanlık yapan araştırmacılar için de 2023 yılı itibariyle bilimsel teşvik ödemesi yapılacaktır. İngilizce doktora programlarından mezun edilen öğrencilerin danışmanlığı için teşvik tutarında iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmacıların 2023 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri için bilimsel teşvik ödülü onaylarını 29 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra sistem üzerinden araştırma faaliyeti onayı yapılmayacaktır. Araştırmacıların başvuru sayfasına giriş yaptıktan sonra kuruma ait e-postalarına iletilen bağlantıyı kullanarak şifre oluşturmaları ve ilgili başlıklar üzerinden teşvik onaylarını tamamlamaları gerekmektedir. Araştırmacılar her bir faaliyet onayını Teşvik Onayla butonlarını tıklayarak yapabilirler. Hatalı veya eksik olduğu düşünülen araştırma faaliyetleri için detaylı açıklama ve ilgili faaliyete ilişkin kanıt dosyaları Talep Oluştur butonuna tıklanarak açılan ekrandan yapılabilir. Tüm onaylamalar yapıldıktan sonra ana sayfada bulunan banka IBAN bilgileri kontrol edilerek 2023 Yılı Teşvik Tutarını Onayla butonu ile onay süreci tamamlanabilecektir' ifadeleri de kullanıldı. 

Teşvik konusunda karşılaşılabilecek tüm problemler için (Dahili Tlf: 12550) ve web uygulamasındaki teknik problemler için (Dahili Tlf: 12551) ERÜ Araştırma Dekanlığı destek verecektir.

ERÜ Rektörlüğü