Erciyes Üniversitesi açıkladı: Kimler geçiş yapamaz!

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) geçiş yapamayacakları açıkladı. Üniversite Fen Bilimleri Enstitüsü 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş şartlarını açıkladı. Peki kimler geçiş yapamaz? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Üniversitesi açıkladı: Kimler geçiş yapamaz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş şartlarını açıkladı. Üniversiteden yapılan açıklamada 'Öğrencinin, öğrencilik süresi dikkate alınarak öğrenim süresi, alacağı zorunlu dersler ve muafiyetler anabilim/anasanat dalı akademik kurulunun uygun görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır. Yatay geçiş başvuruları; her yarıyıl için akademik takvimde belirlenen, yeni öğrenci başvuruları ile aynı zamanda yapılır' denildi. Diğer yandan Başvurular ise 16-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Öğrenci İşleri Ofisine yapılacak.

Kimler başvuru yapamaz?

Disiplin cezası almış öğrencilerin yatay geçiş yapamayacağının belirtildiği açıklamada, başvuru yapacakların başarısız dersi bulunmaması, not ortalaması tezli yüksek lisansta en az 75 CB, doktorada ise en az 80 BB olması gerektiği ifade edildi.

Erciyes Üniversitesi açıkladı: Kimler geçiş yapamaz!

Erciyes Üniversitesi'nden açıklama

İşte Erciyes Üniversitesi'nden yapılan o açıklamada yer alan ifadeler: İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında almış olduğu dersleri başarı ile tamamlamış ve en az bir yarıyıl ders almış olması gerekir. Normal tez teslim süresine tezli yüksek lisansta bir yarıyıl, doktorada iki yarıyıldan daha az süresi kalmış olanlar yatay geçiş talebinde bulunamazlar. Öğrenci, anabilim/anasanat dalı akademik kurulunun görüşü doğrultusunda programa intibak ettirilir. Yatay geçiş yapan öğrenci, geldiği kurumda ders yükümlülüğünü tamamlamış olsa dahi yeni dersler verilebilir ve tez konusu değiştirilebilir. Başarısız dersi bulunmaması, not ortalaması tezli yüksek lisansta en az (75) CB, doktorada ise en az (80) BB olmalıdır  Yatay geçiş yapacak öğrenci, Erciyes Üniversitesi lisansüstü programlarında belirtilen öğrenci başvuru şartlarına sahip olmalıdır. Öğrenci Enstitümüz Yüksek Lisans, Doktora Programına geçiş yapacaksa Enstitümüz Yüksek Lisans ve Doktora programının asgari müracaat şartlarına haiz olması gerekir. Tezsiz lisansüstü programlardan, tezli lisansüstü programlara yatay geçiş yapılamaz. Disiplin cezası almış öğrenciler yatay geçiş yapamaz. Yatay geçişler, eşdeğer eğitim veren yurt içi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurt
dışı lisansüstü programları arasında yapılır. Uzaktan öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş kabul edilmez. Farklı tezli lisansüstü programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabul edilmez.  İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir. Adayların durumu yatay geçiş için başvurduğu yüksek lisans veya doktora programında aldığı derslerdeki başarı notuna göre sıralanır ve bu sıralama enstitü yönetim kurulunda görüşülerek kesinleştirilir. Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen üniversiteler hariç, yurt dışındaki ve KKTC’deki lisansüstü programlarından yatay geçiş yapılmaz.

İşte başvuru yapılacak programlar ve belirlenen kontenjanlar

Erciyes Üniversitesi açıkladı: Kimler geçiş yapamaz!

İstenen başvuru evraklarını öğrenmek için TIKLAYIN