Erciyes'te ortaya çıktı!

Erciyes'te akşam saatlerinde ortaya çıkan bulutlar dikkat çekti. Zirveyi kaplayan bulutlar şehir merkezinden bakıldığından ilginç görüntüleri beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes'te ortaya çıktı!

Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı’nın zirvesinde akşam saatlerinde ortaya çıkan bulutlar dikkat çekti. Şehir merkezinden bakıldığında Erciyes’i bulutların sardığı görüldü.

Erciyes'te ortaya çıktı!

3 bin 917 metreye ulaşan zirvesi ile İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes Dağı, 3 bin 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor. Kayseri'nin simgesi olan Erciyes, Türkiye’nin beşinci büyük dağı ünvanına  sahip. Erciyes Dağı hem kış turizmi hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Erciyes'te ortaya çıktı!

30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlayan ve sönmüş bir volkan olan Erciyes Dağı, zirvesinde yılın 12 ayı kar olması ile de biliniyordu. Ancak geçtiğimiz Ağustos ayında artan sıcaklıklarla birlikte zirvede kar görülmüyordu. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte zirve yine özlenen o görüntüsüne kavuştu.

Erciyes'te ortaya çıktı!