Erciyes'te karların erimesiyle birlikte oraya çıktılar

Erciyes Kayak Merkezi'nin pisti bahar ayının gelmesiyle birlikte renklendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes'te karların erimesiyle birlikte oraya çıktılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin gözdesi, Kayseri’nin incisi Erciyes Kayak Merkezi, sezonu yavaş yavaş noktalandırıyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Erciyes, bu yıl yine milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Kayakseverler pistlerin tadını doyasıya çıkardı. 

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ışıl ışıl görünün Erciyes’te pistler ise renklendi. Güneşi gören kardelenler ortaya çıktı. 

Erciyes'te karların erimesiyle birlikte oraya çıktılar

Kardelen çiçeği hakkında

Karların erimesiyle birlikte açan ilk çiçeklerden birisi kardelenlerdir. Yüksek rakımlı yerlerde açan kardelen, dayanıklı bir yapıya sahiptir. Kardelen çiçeğinin anlamı sabır, fedakarlık ve umut olarak bilinir. Kardelen çiçeğinin adının  karı delip çiçeklenmesi nedeniyle olduğu söylenir. Dağ eteklerinde yer alan ve soğuk havalarda ortaya çıkan kardelen nemli ve soğuk topraklarda büyür.  Kardelen amaryllidaceae (nergisgiller) familyasında yer alan 20 bitki türünün küçük bir cinsidir. 

Eksi 20 derece soğukluğa kadar dayanıklılık gösteren kardelenlerin boyu 25-30 santimi kadar bulabilir.  Yılın ilk açan çiçeklerinden birisi olan kardelen, baharın simgesi olup kış mevsimini uğurlayan çiçekler arasında yer alır. 

Erciyes’te kışı uğurlayan baharı müjdeleyen kardelenler açtı. Mor kardeşenler ERciyes'te adeta bir görsel şölen sundu. Erciyes Kayak Merkezi tarafından yapılan paylaşımda, “Erciyes’in kardelenleri narin güzelliği ile pistleri renklendirdi.” denildi. 
 

Erciyes'te karların erimesiyle birlikte oraya çıktılar