Erciyes'te görüldü!

Türkiye'de birkaç şehrin dışında Erciyes Dağı'nda da nadir yetişen şakayık çiçeği, Mayıs ayının gelmesiyle birlikte açtı. Bu çiçeği koparanlara uyarı geldi, cezası çok ağır, toplamda 244 bin TL ceza veriliyor. Detaylar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde...

Erciyes'te görüldü!

Dünyada da çok meşhur olan şakayık çiçeği, turizm cenneti Erciyes’te de açtı. Mayas ayının gelmesiyle birlikte Türkiye’de nadiren yetişen bu çiçeği koparırken bir kez daha düşünmek gerekiyor. Erciyes Dağı’nda açan şakayık çiçeğini koparana toplamda büyük para cezası veriliyor.

Erciyes'te görüldü!

Bu çiçeği koparan servet ödemek zorunda

2016 yılında Antalya'da Dünya Botanik EXPO'sunun sembol çiçeği olarak gündeme bu çiçek, genellikle yüksek rakımlarda yetişiyor. Antalya, Burdur ve Denizli’de de yetişen şakayık, Paeonia Turcica olarak da biliniyor. Türkiye’nin yanı sıra dünyada da meşhur olan bu çiçeğe, devlet bitkisi, kral çiçeği ve saray bahçesi bitkisi de deniliyor. Bu bitkinin diğer adı ayı gülü olarak biliniyor. Osmanlı Padişahlarından Sultan 4. Mehmed, şakayık çiçeğini çok beğendiği ve İstanbul'da Hasbahçe'ye diktirdiği biliniyor. Erciyes’in yüksek rakımlarında kayalıklar arasında yetişen şakayık, Türkiye’de çok az yetişiyor ve koparanlara da 244 bin TL ceza uygulanıyor. Mayıs ayının ortasında bölgede açan bu çiçek, Kayseri’ye ayrı bir değer ve güzellik katıyor.

Erciyes'te görüldü!

Erciyes Dağının zenginlikleri bitmiyor

Geçtiğimiz günlerde Erciyes yine gündeme gelmiş ve araştırmacı gazeteci Nezir Ötegen, Erciyes Dağı eteklerindeki vanadyum maden yataklarının keşfedildiğini videolu olarak açıklamıştı.Böylelikle Kayseri'ye 4 mevsim ayrı bir güzellik katan Erciyes, bir haftada iki kez adından söz ettirmiş oldu.