Erciyes'te arsa satılacak!

Erciyes'te Karayolları tarafından arsa satışı yapılacak. Satışa çıkan arsaların özellikleri nasıl ve tahmini bedeli kaç lira? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes'te arsa satılacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de farklı bölgelerde arsa satışları sürüyor.  Bu kez de Karayolları 6’ncı Bölge Müdürlüğü arsa satışı gerçekleştirecek. 
Hacılar Erciyes’te, mülkiyet Karayollarına ait olan 49 metrekare arsa ihaleyle satışa sunulacak. 
Erciyes'te arsa satılacak!
İhale 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yapılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak olan ihalenin tarihi ise  08.08.2023 olarak ifade edildi.  İhalede tahmini bedel 98.720,00 TL.
Erciyes'te arsa satılacak!

İŞTE İHALE İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR
Erciyes'te arsa satılacak!

1- Tapu kaydı ve bilgileri ile tahmini bedeli, geçici teminatı, ihale tarihi ve saati belirtilen Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki taşınmaz malların, 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır.
2- İhale yukarıda belirtilen gün ve saatlerde Karayolları 6. Bölge (KAYSERİ) Müdürlüğü Osman Kavuncu Mah. Fırat Cad.No:2 Melikgazi / KAYSERİ adresinde ihale Salonunda ihale Komisyonunca yapılacaktır.
3- İhaleye ait satış şartnamesi ve diğer evraklar Karayolları 6. Bölge (KAYSERİ) Müdürlüğü ihaleler Başmühendisliğinde mesai saatleri içerisinde görülebilir ve şartname bedeli olan 1.050,00 TL. (Bin Elli Türk Lirası ) ’nin (Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Tek Hazine Kurumlar Tahsilat Hesabına TR 3400 0100 1909 4006 3510 5004), yatırılması suretiyle alınabilir. 1 Adet İhale yapılacak olup, İhaleye katılacak olanların katılacakları ihaleye ait şartname bedelini ödemek suretiyle almaları zorunludur.
4. Açık Teklif Usulü ile yapılacak ihaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerin;
a- Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (İkametgah),(e-devletten alınabilir.)
b- Gerçek kişiler için, onaylı nüfus cüzdanı sureti , (e-devletten alınabilir.)
c- Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi veya sirküleri,
d-Tüzel kişiler için, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile ticaret sicil gazetesi,
e- Tüzel kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
f- İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi veya sirküleri,
g- Geçici teminata ait alındı makbuzu veya Banka teminat mektubunu; (Geçici teminat mektubunun şekli ve içeriğinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 27. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekir.)
h- Taşınmaz Satış Şartnamesi, (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
ı- İhale dokümanında sunulan Yer görme belgesi ve Taahhütname istekli tarafından doldurulacaktır.
i- Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin a, b, c, d, e, f, g, h, Maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belge ile şartnameye uygun ortak girişim beyannamesini vermesi, (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilmesi zorunludur.)
5. İhaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler bir zarfa konulur. Zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi,  telefon ve Faks numarası, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan idarenin açık adresi yazılır.  Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve mühürlenerek ihale tarih ve saatine kadar, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği Osman Kavuncu Mah. Fırat Cad. No:2 38060 – Melikgazi / KAYSERİ adresine İhale Komisyon Başkanlığına teslim edilir. İhale tarih ve saatinden sonra verilecek teklif zarfları veya herhangi bir nedenle oluşacak gecikmeler dikkate alınmaz.
6. İhale bedeli üzerinden ilgili mevzuatı gereğince ödenecek her türlü vergi, %20 KDV, resim, harç ile ulaşım giderleri alıcıya aittir.
7. 2886 sayılı Kanunun 38. maddesine uygun olarak düzenlenecek teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile gönderilebilir, posta ile yapılan müracaatlarda postada meydana gelecek gecikmeler ( İhale tarihi ve saatinden sonra gelen ihale dosyası) kabul edilmez.
8. Alıcı, taşınmaz malı mevcut durumu ile ( Elektrik, Su, Havagazı, Doğalgaz, ve Lojman olarak tahsis, işgal, hasar, hisse, alan (m2), İmar, iskan, sit, vefa hakkı, şufa hakkı, bilumum şerhler v.b. durumlarını ) görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılır. Bu konuda gelecekte Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine herhangi bir itiraz ve talep hakkı bulunmayacaktır.
9. İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan olunur.