Erciyes'in eteklerinde altın madeni aranacak!

Erciyes Dağı'nın eteklerinde altın, gümüş ve bakır madeni aranması için ihale yaptığı öğrenildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Erciyes'in eteklerinde altın madeni aranacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin sembol değeri ve turizm sektörünün lokomotifi olan Erciyes Dağı'nın eteklerinde altın madeni aranması için ihaleye açıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aralık ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 61 ilde 316 maden sahası için ihale açtığını duyurmuştu ve 61 ilin arasında Kayseri'de vardı. Bu gelişmeden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Erciyes'in eteklerindeki Develi ilçesinde toplam 18 bin 740 dönümlük bir alanda altın, gümüş ve bakır madeni arama ihalesi açtı. MAPEG, Develi ilçesi sınırları içinde Kızık köyüne bitişik biri 11.130 dönüm, diğeri 7.140 dönüm olmak üzere 2 arazide altın, gümüş ve bakır madeni aranması için ihale yaptığı öğrenildi.

Kayseri'de Koza Altın Şirketi Himmetdede bölgesinde ve Kanadalı Centerra Gold yani Öksüt Madencilik ise Develi bölgesinde altın madeni işleten şirketler olarak dikkat çekiyor.