Erciyes'in eteğinde su isyanı!

Develi İlçesi'ndeki Küme evler ve Çomaklı Mahallesi sakinleri yaşadıkları su sıkıntısına çözüm yolu bekliyor. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Erciyes'in eteğinde su isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı Kümeevler ve Çomaklı Mahallesi’nde Yapraklı Burun olarak da adlandırılan mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar iki yıldır su sorununun çözülmediğini belirterek, yaşadıkları soruna isyan etti. 

Erciyes'in eteğinde su isyanı!

Özellikle kavurucu yaz aylarında, nüfusun artmasıyla birlikte su sorunun hissedilir derecede arttığını ve iki yıldır çözülmediğini belirten vatandaşlar, yetkililerden yaşadıkları soruna bir an önce çözüm bulmalarını bekliyor. 

Erciyes'in eteğinde su isyanı!

Haber merkezimize ulaşan mahalle sakinleri; ana hat döşendiğini ancak su boruları evlere kadar ulaşmadığı için zorluk yaşadıklarını belirtiyor. Bölge sakinleri, yetkillilerin su gelecek vaadi üzerine 40 tane fidan diktiklerini ama fidanları bidonlarla sulayarak büyütmeye çalıştıklarını, susuz kalan ağaçların kurumaya başladığını ifade ettiler. Tankerle sağlanan suyun yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, 'Artık suyumuz gelsin,' diyerek yetkililerden acil çözüm talep ediyor.